Foto: monty469
Keďže máme doma šikovného rybára, tak musíme vymýšľať rôzne spôsoby prípravy rybacieho mäsa. Jesť stále vyprážaného kapra, to omrzí každého. Tak nech sa Zobraziť celý popisKeďže máme doma šikovného rybára, tak musíme vymýšľať rôzne spôsoby prípravy rybacieho mäsa. Jesť stále vyprážaného kapra, to omrzí každého. Tak nech sa páči, toto je náš delikátny rybací šalát.
Postup
-
1
Všetky suroviny potrebné do nálevu necháme zovrieť. Po zovretí ho necháme vychladnúť.
- 2
Kapra po rozmrazení najprv zbavíme kože. Následne ho nakrájame na tenké podkovy. Poukladáme ich do väčšej nádoby a zalejeme nálevom, ktorý sme si dali vychladiť. Nádobu zakryjeme a kapra v náleve necháme štyri dni stáť na chladnom mieste príp. v chladničke.
- 3
Mäso oberieme od kostí, zľahka vyžmýkame a pokrájame na malé kúsky. Pridáme majonézu, nadrobno nakrájanú cibuľu, a podľa chuti čierne mleté korenie a soľ. Šalát premiešame a necháme odstáť v chladničke približne 2 hodiny.
- 4
Podávame vychladený s čerstvým pečivom alebo chlebom.
- 5
Dobrú chuť!
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
leaela - je to cibuľka, jemná úprava fotografie spôsobila tento odtieň do zelena :) nič zelené v šalátiku nie je
www.straitstimes.com/forum/letters-in-print/dangers-of-consu...
na zavinace sa komercne pouzivaju morske ryby
primar.sme.sk/c/4117264/rybia-pasomnica.html...
2010: Nuz, budis
Včera som robil domácu tresku podľa varecháckeho receptu a bola až VINIKAJÚCA.
Keď sa vydarí aj Tvoj rcp. tak vám dám zarať v Zákrute:-)
Dík za recept. Ja som robievala doteraz z varenej ryba (kapra), ale tento mi chutí viac.
Potešila si ma:-) Aj ja som ho včera zase robila a už nie je. Tiež som predtým skúšala rôzne recepty na rybací šalát, ale tento sa robí pravidelne.Prajem vám dobrú chuť:-)
Tak to sa velmi tesim. Takze uz nebudes ohrnat nos nad kaprom ? Akurat som to ukazovala Majovi a uz ide vybrat kapra z mraznicky, ze aj my urobime ;-))