Morčacie krídla (z polievky) so zeleninovou omáčkou
Foto: bembo
Veľa krát som sa nevedel rozhodnúť,čo z uvareným mäsom z polievky.Väčšinou som ho použil do rizota,ktoré som obohatil zeleninou,a dochutil.Dnes som dostal ale Zobraziť celý popisVeľa krát som sa nevedel rozhodnúť,čo z uvareným mäsom z polievky.Väčšinou som ho použil do rizota,ktoré som obohatil zeleninou,a dochutil.Dnes som dostal ale chuť na nejakú omáčku s ktorou by som si to mäso dal.Napadlo ma že mi ostalo zopár hnedých žampiónov,a v mrazničke som mal aj mrazenú zeleninu.A ešte som mal v chladničke aj smotanu na šľahanie,tak som sa rozhodol pre hubovozeleninovú omáčku.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
cca 250 g |
|
1 ks |
|
cca 150 g |
|
3 PL (alebo olej) |
|
1 - 2 PL |
|
podľa chuti |
|
2 - 4 ks |
|
4 - 5 ks |
|
1 - 2 PL (alebo škrobová) |
|
|
|
podľa chuti |
|
200 g |
|
1 PL |
|
cca 250 g |
|
podľa chuti |
|
Postup
-
1
Do menšieho hrnca dáme masť alebo olej, (kto ako má radšej), potom keď už je masť rozpálená pridáme cukor a stredne veľkú cibuľu nakrájanú na malé kocky. Keď cukor skaramelizuje, a cibuľa začína hnednúť pridáme na plátky nakrájané šampiňóny, soľ, korenie, rascu (môže byť aj mletá), a necháme na pomalom ohni pod pokrievkou dusiť cca 15 min.
- 2
Kým sa huby dusili, vybral som krídla z polievky, pooberal mäso od kostí (ja som ho mal asi za 1/4l hrnček). Potom som pridal do hrnca so šampiňónmi mrazenú zeleninu, bobkové listy, nové korenie, horčicu, poprášil kukuričným škrobom, pomiešal, a podusil asi 10 minút. Ja som použil mrazenú zeleninu Oriental style z Lidla. Potom som pridal smotanu nechal zovrieť, a dochutil som omáčku soľou a citrónom. Nakoniec som vysypal do hrnca mäso, premiešal, nechal zovrieť, vypol som varič a nechal na platni ešte asi 10 min.
- 3
Čo sa týka zeleniny, to záleží na tom,kto akú kombináciu má rád, a takisto,čo sa týka citrónu,ten tam ani nemusí byť,iba ak má niekto radšej kyslejšiu chuť. Tento recept je len na to ako si z mäsa z polievky rýchlo a lacno urobiť chutný obed. Ja som si dal ako prílohu ryžu, ale dal by som si aj halušky, alebo nejakú cestovinu. Niekto to rád zase s knedlíkmi. Tak prajem dobrú chuť.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
U tohto receptu je to v podstate jedno kto si dá aké meso z polievky.Mne najlepšie chutí krůtí,buď spodní kejta alebo krídla.Tento recept je hlavne o inšpirácii čo z mesom z polievky.Som rád že niektorí varecháči tak ako aj ja xperimentujú ,a doladia si chute podľa seba