Rýchle curry krevety

lucka555 - bez fotkylucka555, 19. januára 2016
Rýchle curry krevety
Foto: lucka555

Ak ste fanúšikom morských plodov a ázijskej kuchyne tento recept Vás určite poteší.. Samozrejme nie som žiaden odborník a varím skôr podľa svojej vlastnej Zobraziť celý popisAk ste fanúšikom morských plodov a ázijskej kuchyne tento recept Vás určite poteší.. Samozrejme nie som žiaden odborník a varím skôr podľa svojej vlastnej hlavy, takže určite som sa dopustila určitých prehreškov, ale nám to takto veeeeľmi chutilo.. :) Dúfam, že aj Vám bude chutiť rovnako!

2
porcie
20 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

200 g
2 PL
1/2 plechovky
1 KL




Postup

  1. 1

    Ja osobne preferujem čerstvé krevety ale viem, že nie každý má tieto možnosti alebo, že nie každému sa ich chce čistiť. V našom rybacom obchodiku mali práve krevety nelúpane ale predvarené tak som uprednostnila tie pred mrazenými. Priateľa som nechala popasovať sa s čistením. Nie je to žiadná veda.. Stači odlomiť hlávku, opatrne vylúpnuť a pomocou noža narezať chrbátik aby sme mohli odstraniť črievko.

  2. 2

    Tak keď sú krevety očistené na panvici si rozpálime olej a pridáme Curry Pastu (tieto pasty väčšinou nájdete vo väčších supermarketoch v oddelení s rôznymi ázijskými surovinami). Poriadne ju rozmiešame, kým neprevonia celú kuchyňu. :) Pridáme kokosový krém, ktorý omáčku krásne zjemní a necháme trošku prebublať. Na rad prichádajú krevety. Pridáme ich do pánvice, za nimi trošku rybacej omáčky, ja som mala som doma aj ústricovú tak som tam trošku kvapka ;), nakrájané chilli, trošku bazalky a trošičku kari (priateľ kari miluje) a rozpučený cesnak. Chvíločku povaríme ale krevetam veľa netreba, hlavne ak sú predvarené.

  3. 3

    Je to trošku viac pikantné takže pozor na prvé sústo ;) Ideálna príloha k tomu je jasmínova ryža. Tak dobrú chuť!

Diskusia k receptu

bembo
mám v mrazáku krevety lúpané,varené,glazúrované.môžem použiť aj takéto,alebo mám z nich radšej kocúrovi urobiť hody?rád by som tento recept vyskúšal,lebo sa mi veľmi páči
lucka555
Ako som písala ja používam čerstvé ale myslím, že s mrazenými by nemal byť problém ;)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia