Baraní guláš s opekanými šúľancami
šéfkuchár hotela Strachanovka v Liptovskom Jáne, 18. januára 2016

Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
Syry, zemiaky, kapusta, plody a mäso z lesa... kuchyňa liptovských babičiek vlastne vôbec nebola fádna. Zapojili fantáziu, fortieľ a niesli na stôl dobroty, akým dnes vravíme trendové a zážitkové.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
Guláš: | |
600 g |
|
2 ks |
|
3 strúčiky |
|
50 g |
|
|
|
|
|
|
|
(alebo olej) |
|
Šúľance: | |
300 g |
|
175 g |
|
175 g |
|
1 ks |
|
20 g |
|
|
|
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Nakrájanú cibuľu urestujeme dozlatista na masti alebo oleji, pridáme nakrájané mäso, osolíme, okoreníme, pridáme čerstvý tymian, cesnak a dusíme.
- 2
V druhom hrnci uvaríme zemiaky v šupke a necháme vychladnúť. Zemiaky zomelieme, pridáme múku, krupicu, vajce a soľ a vypracujeme cesto, z ktorého robíme šúľance.
- 3
Šúľance po uvarení v osolenej vode opekáme na panvičke v oleji. Keď je mäso mäkké, guláš zahustíme, dochutíme a podávame so šúľancami a s čerstvým kôprom.
- 2
Diskusia k receptu
0 komentárov k receptuPridaj komentár k receptu: