Baraní guláš s opekanými šúľancami
šéfkuchár hotela Strachanovka v Liptovskom Jáne, 18. januára 2016
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
Syry, zemiaky, kapusta, plody a mäso z lesa... kuchyňa liptovských babičiek vlastne vôbec nebola fádna. Zapojili fantáziu, fortieľ a niesli na stôl dobroty, akým dnes vravíme trendové a zážitkové.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Nakrájanú cibuľu urestujeme dozlatista na masti alebo oleji, pridáme nakrájané mäso, osolíme, okoreníme, pridáme čerstvý tymian, cesnak a dusíme.
- 2
V druhom hrnci uvaríme zemiaky v šupke a necháme vychladnúť. Zemiaky zomelieme, pridáme múku, krupicu, vajce a soľ a vypracujeme cesto, z ktorého robíme šúľance.
- 3
Šúľance po uvarení v osolenej vode opekáme na panvičke v oleji. Keď je mäso mäkké, guláš zahustíme, dochutíme a podávame so šúľancami a s čerstvým kôprom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu