Plnená paprika fotorecept

majka5551 - fotkamajka5551, 12. januára 2016
Plnená paprika (fotorecept)
Foto: majka5551

Recept mojej babičky je veľmi chutný.. musela som ho upraviť iba v množstve nakoľko keď ho babka robila tak ako pre celú armádu hladošov :-)

8
porcií
10 minút
príprava
30 minút
na 160-180 °C

Suroviny

500 g (bravčové + hovädzie)
1 ks
1 ks
podľa chuti
1 - 2 ks
Podľa chuti
1 malý ks
Na omáčku:
500 ml
500 ml
2 ks
podľa chuti
250 ml
podľa potreby

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Dáme si variť ryžu vodu nesolíme postupujeme podľa postupu... necháme vychladnúť ...

    Plnená paprika (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    zmiešame si suroviny na guľky mäso + vajce+ fašírkové korenie, soľ, nakrájaná cibuľa, malý paradajkový pretlak + vychladnutú ryžu

    Plnená paprika (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    necháme chvílku odležať a plníme očistenú papriku so zbitku robím guľky. / u nás na paprika nemusí.. ale pre chuť pridávam :-) / naložíme na vymastený plech maslom a dáme na cca 160-180C do rúry aby chytili kôrku.

    Plnená paprika (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    kým sa nám pečie paprika v rúre urobíme si základ na omáčku - všetky ingrediencie okrem smotany dáme variť trocha osolíme keď zovrie vložíme

    Plnená paprika (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    upečené guľky aj s paprikou a povaríme ešte cca 10-15 min potom vyberieme a spravíme zátrepku so smotany a hl. múky. Keď je hustota podľa potrieb ešte okoštujeme a pridáme soľ či cukor /záleží aký pretlak použijete/ vložíme guľky naspeť a povaríme ešte 2 min. hotovooo prajem dobrú chuť

    Plnená paprika (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

6 komentárov k receptu
nahodou je to super recept, nemam vyhrady ani proti ryzi v sacku ani proti "len" dvom paprikam, usetri to cas a na vyslednej chuti vibec neuberie, davam 5 *
No ja upečiem ryžu v rúre, nechám vychladnúť. Potom zmiešam mleté mäso s ryžou a dosolím. Naplním 3-4 papriky, konce s plnkou dám do hrubej múky. Potom urobím guličky, ktoré tiež "vygúľam" v hrubej múke. Medzitým si dám do hrnca vodu, do nej paradajkový pretlak a paradajkovú šťavu, okoštujem trochu dochutím, ak je málo ešte pridám pretlak alebo šťavu z lisovaných paradajok. Keď začne vrieť, tak tam dám všetky papriky a guličky, pridám jednu cibuľu opatrne pomiešam a nechám variť 1 hodinu. Po hodine vyberiem všetko vyberiem, urobím si zásmažku, prevarím ju a dochutím šťavu - cukrom a soľou a vrátim mäsko do hrnca.

Pridaj komentár k receptu: