Karbonátky z kapra

monty469 - fotkamonty469, 14. januára 2016
Karbonátky z kapra
Foto: monty469

Ďalší "rybací" recept z našej kuchyne. Dobrú chuť!

8
porcií

Suroviny

cca 750 g
1 ks
1 ks
4 strúčiky
5 ks
podľa chuti
 na vyprážanie

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Rybu zbavíme kože, vložíme do vriacej vody a varíme, pokiaľ sa mäso neoddeľuje od kostí. Po dovarení rybu vyberieme a necháme vychladnúť.

  2. 2

    Mäso oberieme od kostí a pomelieme mlynčekom na mäso. Do pomletej zmesi pridáme vajce, vyžmýkané sucháre, ktoré boli namočené v mlieku, soľ, korenie, vegeta, pretlačený cesnak a cibuľu, ktorú sme predtým orestovali na bravčovej masti (do zmesi ju pridáme spolu s masťou) a premiešame. Ak sa nám zdá zmes riedka, zahustíme ju strúhankou tak, aby sa dali tvarovať karbonátky.

  3. 3

    Ak máme pripravenú zmes, formujeme si z nej tenšie karbonátky (resp. placky, tenšie sú lepšie, máme to odskúšané). Obalíme ich v strúhanke a vyprážame na oleji.

  4. 4

    Na zemiakové pyré si uvaríme zemiaky nakrájané na kocky. Uvarené scedíme, ešte horúce pretlačíme, pridáme smotanu, roztopené maslo, dobre vymiešame a dosolíme. Pyré ešte rozmixujeme na hladkú kašu.

Recept je zaradený do kategórií:
Ryby, Ryby sladkovodné, Hlavné jedlá, Obed, Večera, Vyprážané

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu