Foto: monty469
Ďalší "rybací" recept z našej kuchyne. Dobrú chuť!
porcií
Postup
-
1
Rybu zbavíme kože, vložíme do vriacej vody a varíme, pokiaľ sa mäso neoddeľuje od kostí. Po dovarení rybu vyberieme a necháme vychladnúť.
- 2
Mäso oberieme od kostí a pomelieme mlynčekom na mäso. Do pomletej zmesi pridáme vajce, vyžmýkané sucháre, ktoré boli namočené v mlieku, soľ, korenie, vegeta, pretlačený cesnak a cibuľu, ktorú sme predtým orestovali na bravčovej masti (do zmesi ju pridáme spolu s masťou) a premiešame. Ak sa nám zdá zmes riedka, zahustíme ju strúhankou tak, aby sa dali tvarovať karbonátky.
- 3
Ak máme pripravenú zmes, formujeme si z nej tenšie karbonátky (resp. placky, tenšie sú lepšie, máme to odskúšané). Obalíme ich v strúhanke a vyprážame na oleji.
- 4
Na zemiakové pyré si uvaríme zemiaky nakrájané na kocky. Uvarené scedíme, ešte horúce pretlačíme, pridáme smotanu, roztopené maslo, dobre vymiešame a dosolíme. Pyré ešte rozmixujeme na hladkú kašu.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu