Domáce rezance s tvarohom
Omyl = nový recept. Celý omyl bol desaťročia zapríčinený jednoduchou čiarkou, dĺžňom, v názve...
Hlivové "rizoto"
Moje rizoto je pokaždé inej chuti, totižto vždy pri ňom experimentujem, lebo tam nie je...
Francúzske rezne od mojej slovenskej maminky
Neuveritelna lahodka, budete hviezdou vecera.
Kuracie prsia s horčicou, syrom a petržlenovou vňatou
mäsko, ktoré sa rozplynie v papulke
Lahodný cícer
Cícer som donedávna velmi nepoznala vdaka velmi dobrej kamarátke som mu prišla na chut.
Tvarohové fašírky
Keď už máme mäsa dosť, spestríme si jedálniček týmito vegetariánskymi fašírkami, ktoré nám veľmi chutia....
Králik na smotane s haluškami
Marináda: prevaríme 2 litre vody, do ktorej pridáme mleté čierne korenie, soľ, oregano, ...
Hortobádske palacinky
Cibuľu nakrájame nadrobno a mäso na malé kocky. V horúcom oleji osmažíme cibuľku, stiahneme z...
Kačacie prsia s lesným ovocím
Okorenené a osolené kačacie prsia opečieme prudko z oboch strán na oleji na panvici a asi 15...
Hubové rizoto s dusenými kuracími stehnami
Je to taká stredná cesta medzi talianskym a slovenským rizotom. Namiesto vo vývare sa ryža varí...
Cestoviny s baklažánovo-tomatovou omáčkou a la Laurent
Jednoduché a zdravé, veď vyskúšajte
Sviatočná plnená roláda
Tento recept nie je môj vlastný a podobné rolády robíme pri rodinných stretnutiach v rôznych obmenách.
Perkelt z bravčových paprčiek
Tak som rozmýšľala, čím by som mohla prispieť a nielen čerpať výborné recepty od kulinárov...
Teľacie fašírky s rozmarínom
Z mäsa, byliniek, soli, korenia, strúhanky, cesnaku a vajíčka vypracujeme zmes, ...
Lasagne so špenátom
Tento recept je z mojich najobľúbenejších bežných jedál, pretože ho môžem nekonečne obmieňať. Základ sú...
Údené mäso s medovo-horčicovou glazúrou a netradičným zemiakovým šalátom
Masko umyjeme a uvaríme v tlakači do makka. Zbavime sietky . V hrnčeku si rozpustíme med (ja...
Špagety Atocka
Recept je od mojej sestry, oblúbený celej našej rodiny a hlavne rýchly a chutný, pripravujem...
Beef (Hovädzie) Wellington
Pôvod Beef (Hovädzie Wellington) nie je úplne isty, pravdepodobnost je u Arthura Wellesley, (prvý vojvoda...
Ossobuco a´la milanese
Talianska špecialita, robievam ju príležitostne pre vzácne návštevy aj keď sem tam si dovolím experimentovať v...
Chilli alebo mexická fazuľa
Jedlo "Chilli Con Carne"- bezne nazyvane len "Chilli" a nazov je prevzaty zo španielčiny, kde znamená:...
Údené tofu s arašidmi
Na oleji opražíme na pásiky pokrájane tofu do zlatova, po opražení vyberieme na tanier
Tofu - zeleninové lasagne
Dnes ma Katka2 nalákala na jej mrkvovo - brokolicové lasagne. Nedalo mi a upravila som ti...
Kečupové rezne
môžu byt v chladničke aj 6 dní, a tak žiadna navšteva neprekvapí. pohostenie je za chvilu hotové
Pečený králik
Zkoušela jsem víc receptú na přípravu králíka, ale tento se nám nejvíc osvědčil.
Mrkvovo brokolicové lasagne
Je to recept z časopisu. Zapáčil sa mi tak som ho vyskúšala a trošku doplnila surovinami ktoré...
Pizza s mandarínkami
Pizzu nemusím často, ale občas mi zachutí, robila som ju včera. Neuveriteľne sa snúbi...