Rýchla sýta večera

mirka33 - bez fotkymirka33, 18. augusta 2010

toto jedlo som jedla prvý krát u strýka, ktorý to prichystal sám a odvtedy to chystáme vždy keď nás je doma viac. Veľmi nám Zobraziť celý popistoto jedlo som jedla prvý krát u strýka, ktorý to prichystal sám a odvtedy to chystáme vždy keď nás je doma viac. Veľmi nám to chutí a spapá to aj môj 5 ročný synček.

15 minút
príprava
40 minút
na 200 °C

Suroviny

podľa potreby
podľa potreby




Postup

  1. 1

    Do hlbokého pekáča nakvapkáme olej. Rajčiny, papriku a cibuľu nakrájame na hrubšie krúžky. Časť z nich rozložíme na spodok pekáča. Na zeleninu naukladáme párky alebo špekačky narezané, (ako sa nám podarí, iba také zárezy). Nakrájame si na plátky slaninu, ktorú tiež narežeme na hrebeň. Striedavo ukladáme do pekáča párok, slanina, párok, slanina ...

  2. 2

    Keď naplníme celý pekáč, párky a slaninu ešte posypeme zeleninou tak aby boli úplne zakryté. Soliť nesolíme lebo všetko je už osolené, ale ak je to niekomu málo zeleninu si môžete osoliť, alebo okoreniť. Nalejeme trošičku vody, aby to neprihorelo. Prikryjeme a dáme do rúry piecť asi na 30 min. Potom pekáč odokryjeme a ešte necháme piecť asi 10 min.

Diskusia k receptu

evusik
vyzerá to ako lečo z pekáča a ešte keby tie rajčiny a papriky boli zo spodu pripečené? to mám rada. Viem si živo predstaviť ako vytierate chlebom dno pekáča :-)
evanaaa
Chutná večera, tie údeniny aj slanina pustia šťavu do leča a ochutia ho, dobré...