toto jedlo som jedla prvý krát u strýka, ktorý to prichystal sám a odvtedy to chystáme vždy keď nás je doma viac. Veľmi nám Zobraziť celý popistoto jedlo som jedla prvý krát u strýka, ktorý to prichystal sám a odvtedy to chystáme vždy keď nás je doma viac. Veľmi nám to chutí a spapá to aj môj 5 ročný synček.
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Do hlbokého pekáča nakvapkáme olej. Rajčiny, papriku a cibuľu nakrájame na hrubšie krúžky. Časť z nich rozložíme na spodok pekáča. Na zeleninu naukladáme párky alebo špekačky narezané, (ako sa nám podarí, iba také zárezy). Nakrájame si na plátky slaninu, ktorú tiež narežeme na hrebeň. Striedavo ukladáme do pekáča párok, slanina, párok, slanina ...
- 2
Keď naplníme celý pekáč, párky a slaninu ešte posypeme zeleninou tak aby boli úplne zakryté. Soliť nesolíme lebo všetko je už osolené, ale ak je to niekomu málo zeleninu si môžete osoliť, alebo okoreniť. Nalejeme trošičku vody, aby to neprihorelo. Prikryjeme a dáme do rúry piecť asi na 30 min. Potom pekáč odokryjeme a ešte necháme piecť asi 10 min.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu