Kačacina s horúcimi malinami
Peter Koľ
kuchár hotela Átrium v Novom Smokovci, 20. augusta 2010
kuchár hotela Átrium v Novom Smokovci, 20. augusta 2010
Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie
porcie
Postup
-
1
Osolené kačacie prsia vcelku prudko opečieme na oleji do chrumkava a odložíme. Do výpeku vložíme maliny, trochu červeného vína, zopár nasekaných lístkov mäty a chvíľu dusíme.
- 2
Zemiaky nahrubo postrúhame, pridáme čierne korenie, soľ, pretlačený cesnak a nasekanú bazalku. Z tejto zmesi vytvoríme malé placky, ktoré prudko opečieme na rozpálenom oleji.
- 3
Kačacie prsia nakrájame na tenšie plátky, uložíme na rősti a dookola polejeme horúcimi malinami. Zdobíme plátkami pomaranča a bazalkou.
- 4
NÁŠ TIP: Zemiakové placky - rősti - sú typickým jedlom nemecky hovoriacich Švajčiarov. Pripravujú sa aj z varených alebo pečených zemiakov, ktoré sa nastrúhajú, ochutia a usmažia na tuku.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu