Kačacina s horúcimi malinami

Peter Koľ
kuchár hotela Átrium v Novom Smokovci, 20. augusta 2010
Kačacina s horúcimi malinami
Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie

Suroviny

600 g
100 g
0,2 l
300 g
1 ks




Postup

  1. 1

    Osolené kačacie prsia vcelku prudko opečieme na oleji do chrumkava a odložíme. Do výpeku vložíme maliny, trochu červeného vína, zopár nasekaných lístkov mäty a chvíľu dusíme.

  2. 2

    Zemiaky nahrubo postrúhame, pridáme čierne korenie, soľ, pretlačený cesnak a nasekanú bazalku. Z tejto zmesi vytvoríme malé placky, ktoré prudko opečieme na rozpálenom oleji.

  3. 3

    Kačacie prsia nakrájame na tenšie plátky, uložíme na rősti a dookola polejeme horúcimi malinami. Zdobíme plátkami pomaranča a bazalkou.

  4. 4

    NÁŠ TIP: Zemiakové placky - rősti - sú typickým jedlom nemecky hovoriacich Švajčiarov. Pripravujú sa aj z varených alebo pečených zemiakov, ktoré sa nastrúhajú, ochutia a usmažia na tuku.

Diskusia k receptu

22janka22
Krásne, ale keby to bola kačacina s kapustou na karamele a rasci a knedlou, tak by mi srdiečko viac poskočilo :-)
vcelka
Však si to urob a môže Ti skákať nielen srdiečko, ale aj žalúdoček... :-)) Uvádzať recept kačo-knedlo-zelo by bolo pre "pokročilých" z Varechy nosením dreva do lesa. Však tu vždy ide viac o inšpiráciu.
jerica
Hm,tak to môže byť "EXTRA MŇAMKA" stojí za vyskúšanie , aj bez tých zemiakov.:-))




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia