Tieto langoše milujeme všetci, dokonca aj môj otec, ktorý je zástanca tradičných dedinských jedál. To už je čo povedať.Je to kalorická bomba, ale keď Zobraziť celý popisTieto langoše milujeme všetci, dokonca aj môj otec, ktorý je zástanca tradičných dedinských jedál. To už je čo povedať.Je to kalorická bomba, ale keď chutí tak chutí.
príprava
Postup
-
1
Najlepšie je keď si cesto pripravíme deň vopred. Cesto je potom vláčnejšie, chutnejšie a jednoducho úžasné. No keď máte doma hladošov a dupkajú Vám pri stole, nie je problém keď sa langoše urobia aj v ten istý deň.
- 2
Ideme na to: do cca 200ml vlažného mlieka s cukrom, dáme kvasnice. Pridáme ostatné prísady a vymiesime cesto. Lepšie je keď si cesto zamiesime vo väčšej miske. Vymiesené cesto prikryjeme a vložíme do chladničky. Tam si oddýchne a pekne porastie. Vydrží aj 3-4 dni. Pre hladošov sa z cesta odoberie za hrsť cesta, vytiahne sa na tvar väčšej placky a môžme plniť. Na langoš dáme plátok šunky, podusené a vychladnuté šampiňóny, kukuricu, olivy a postrúhaný syr. Langoš preložíme na polovicu a okraje postláčame ako pri pirohách.
- 3
Vznikne nám pekná tučná taštička, ktorú potom na rozpálenom tuku vypražíme. Ja zvyknem jednu stranu pod pokrievkou a druhú bez. Je to babkina finta, aby langoše podrástli. Musíme dávať pozor aby nám neprihoreli, nakoľko z vlastnej skúsenosti viem, že sa nevypláca odskakovať od sporáka. Dobrú chuť....
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
len šanpiňony,teraz je hríbové šialenstvo v hore............................
Langoše na 1 *...piatok si ích určite spravím......delikatesa............
@evusik s tím cestom máš úplnú pravdu,v ladničke to vy drží...........
a čo sa tíka hríbov ja už len zaváram.....sladkokyslí nálev(deko),cibuľa ,
čili,dekoácia a červený melon na kocky.....chce to potom len čerstvý
chleba s domácou masťou........
kocky,plus zeleninu a ostatné prísady..........