Plnené langoše

26bodiek - fotka26bodiek, 19. augusta 2010

Tieto langoše milujeme všetci, dokonca aj môj otec, ktorý je zástanca tradičných dedinských jedál. To už je čo povedať.Je to kalorická bomba, ale keď Zobraziť celý popisTieto langoše milujeme všetci, dokonca aj môj otec, ktorý je zástanca tradičných dedinských jedál. To už je čo povedať.Je to kalorická bomba, ale keď chutí tak chutí.

60 minút
príprava

Suroviny

1 kg
2 ks
400 ml
250 ml
4 KL
50 g
1 KL
Plnka:




Postup

  1. 1

    Najlepšie je keď si cesto pripravíme deň vopred. Cesto je potom vláčnejšie, chutnejšie a jednoducho úžasné. No keď máte doma hladošov a dupkajú Vám pri stole, nie je problém keď sa langoše urobia aj v ten istý deň.

  2. 2

    Ideme na to: do cca 200ml vlažného mlieka s cukrom, dáme kvasnice. Pridáme ostatné prísady a vymiesime cesto. Lepšie je keď si cesto zamiesime vo väčšej miske. Vymiesené cesto prikryjeme a vložíme do chladničky. Tam si oddýchne a pekne porastie. Vydrží aj 3-4 dni. Pre hladošov sa z cesta odoberie za hrsť cesta, vytiahne sa na tvar väčšej placky a môžme plniť. Na langoš dáme plátok šunky, podusené a vychladnuté šampiňóny, kukuricu, olivy a postrúhaný syr. Langoš preložíme na polovicu a okraje postláčame ako pri pirohách.

  3. 3

    Vznikne nám pekná tučná taštička, ktorú potom na rozpálenom tuku vypražíme. Ja zvyknem jednu stranu pod pokrievkou a druhú bez. Je to babkina finta, aby langoše podrástli. Musíme dávať pozor aby nám neprihoreli, nakoľko z vlastnej skúsenosti viem, že sa nevypláca odskakovať od sporáka. Dobrú chuť....

Diskusia k receptu

mili2936
Langoše moja rodinka môže, takto som to ešte neskúšala. Otázočka: cesto v chladničke vykysne? Inak to môže byť veľmi chutné, určite vyskúšam
26bodiek
troška porastie, ale nie strašne....nelepí sa a je jednoduchšie tvarovateľné ...ja zvyknem dať cesto do misky s vekom....
satin2
@26bodiek...tieto langoše sú jednoducho super......a nemusia biť
len šanpiňony,teraz je hríbové šialenstvo v hore............................
Langoše na 1 *...piatok si ích určite spravím......delikatesa............
26bodiek
to je pravda..čerstvým hríbom sa nič nevyrovná a ani hubačke...dúfam že bude chutiť....
evusik
ja mám tiež recept na langoše, kde sa cesto dáva na noc do chladničky a vydrží aj 3 dni, takže si môžete robiť každý deň čerstvé langoše. Aj keď u nás sa to ešte nestalo.... a cesto je fakt výborné. Takto plnené som ešte nerobila, aj keď naše deti si dávali na langoše aj jahodový džem.... @satin dobre si to napísal, že hríbové šialenstvo, včera veľký hrnec hríbov, dnes ďalší hrnec, už nevie čo od radosti s hríbami robiť.... ale taký langoš by bodol, asi vyskúšam :-)
26bodiek
evusik..inak krásne psíky....u nás sa po langošoch tiež len tak zapráši...raz bol rekord..vydržali 2 dni...
satin2

@evusik s tím cestom máš úplnú pravdu,v ladničke to vy drží...........
a čo sa tíka hríbov ja už len zaváram.....sladkokyslí nálev(deko),cibuľa ,
čili,dekoácia a červený melon na kocky.....chce to potom len čerstvý
chleba s domácou masťou........
zdezda
Lááááááángoše, naše tiež obľúbené, tuším idem hneď urobiť cesto, lebo prídu deti tak nech sa objedia :-))), však ony to rýchlo vyšportujú, horšie je to s nami," fotrovcami " :-)
zdezda
Ozi, vitaj na Vareche, cítim, že nám pridáš skvelé receptíky :-)
26bodiek
ďakujem sa privítanie....ak si ešte popri práci nájdem čas, tak určite pridám receptíky do zbierky...
alexdidi
Tiež mám toto cesto na langoše...ja ho po vymiesení rozdelím na dve časti, vložím každú do mikroténového sáška a uzavriem gumičkou. Krásne nakysne a nemôže oschnúť.Potom sa tiež odoberá podľa potreby...
evusik
@satin aký červený melón??? kam ho dávaš? k hríbom? alebo som nechápavá? dúfam že sem jukneš a odpovieš :-)
evanaaa
Ja som tiež myslela, že červený melón zavarený....ano, už som jedla, s normálnym nálevom na uhorky , sprvu som sa divila, ale boldobrý, lenže toto to asi nebude....snáď to Satin vysvetlí.
satin2
kočky- jednoducho zaváram hríby s červeným melonom pokrájanym na
kocky,plus zeleninu a ostatné prísady..........
hannah22
@26bodiek , langoše sú vždy super , @satin2 daj recept nech sa poučím , zírám a snažím sa pochopiť, nebije sa to do kopy? .... :))
duschko
Uz som vyskusal recept na langose z domacej pekarnicky, bol vyborny. Tento ma tiez oslovil. Musim vyskusat. Plneny som este nemal.
garanco
Takúto dobrotku sme jedli raz na pláži v Čiernej Hore, kde ju chlapec predával pod názvom "Pancerote", a vysvetlil nám, ako to robí jeho mamka. Aj som to raz doma urobila, no akosi som pozabudla na ten nápad. Ďakujem za pripomenutie!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia