Foto: alexdidi
Tento recept ma upútal v jednom zahraničnom časopise už veľmi dávno a tak si ho pripravujem podľa vlastného receptu. Viem, že tu už boli Zobraziť celý popisTento recept ma upútal v jednom zahraničnom časopise už veľmi dávno a tak si ho pripravujem podľa vlastného receptu. Viem, že tu už boli dané mnohé recepty z karfiolu, či už vyprážaný, varený, zapekaný, fašírky, placky atd. Toto je niečo nové, pritom je veľmi chutný a aj dobre a zaujímavo vyzerá. Snáď vás osloví...
porcie
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Karfiol varíme v osolenej vode asi 10 min. Vyberieme a necháme okapať.
-
2
Rožok pokrájame a prelejeme vývarom. Cibuľu a cesnak pokrájame na drobno. Rožok vyžmýkame a pridáme do mletého mäsa(ja som použila kuracie prsia, ale môže to byť aj iné mäso) s cibuľou, cesnakom, vajíčkom, soľou, korením a posekanými bylinkami(petržlen a bazalku som použila ja).
-
3
Plnku dobre premiešame a vtlačíme medzi ružičky karfiolu.
-
4
Naplnený karfiol vložíme do zapekacej misy a polejeme syrovou omáčkou.
-
5
Vložíme do rúry vyhriatej na 180st.C a zapekáme 50-60min.
-
6
Na syrovú omáčku si pripravíme bešamel: na masle opražíme múku, zalejeme mliekom a chvíľu povaríme. Odstavíme a pridáme strúhaný syr.Môžeme osoliť a okoreniť.
-
7
Podávame so zemiakmi podľa vlastnej chuti. Tie moje boli malé zemiaky uvarené v šupke, ošúpané, posypané hrubou morskou soľou, pokvapkané olivovým olejom a asi 20min. spolu s karfiolom zapečené.
Diskusia k receptu