Závitky varila moja stará mama, moja mamka a teraz ja....a ak raz budem mať dcéru, tak ich určite bude variť aj ona, lebo je Zobraziť celý popisZávitky varila moja stará mama, moja mamka a teraz ja....a ak raz budem mať dcéru, tak ich určite bude variť aj ona, lebo je to bašta...
Postup
-
1
Plnka: Nadrobno posekanú cibuľu popražíme na masti, pridáme zomleté bravčové a hovädzie mäso ( bohato stačí aj bravčové, ale hovädzie dá tú správnu chuť), osolíme, okoreníme a dusíme. Po 10 až 20 minútach pridáme ryžu (ja si ju zvyknem osobitne povariť do polomäkka, ale môže sa aj priamo pridať do mäsa) majorán, trocha podlejeme vodou a prikryté udusíme do mäkka. Odstavím a nakoniec pridáme vajce, ktoré za stáleho miešania necháme v plnke stuhnúť.
- 2
Hlávku kapusty rozoberieme na listy, ktoré sparíme horúcou vodou, naplníme, zvinieme a previažeme. Naplnené listy poukladáme do vymasteného pekáča tesne vedľa seba, pokvapkáme ich olejom, trocha podlejeme vodou rozmiešanou s paradajkovým pretlakom (kto nemá rád rajčiakový pretlak, nemusí sa dať, bude to dobré aj bez neho) a vložíme do rúry pomaly pečieme pri 180 - 200 stupňoch.
- 3
Keď listy začnú ružovieť, obrátime na druhú stranu, dopečieme. Pri konci zalejeme závitky sladkou smotanou a necháme ešte trocha zapiecť. Podávame s varenými zemiakmi.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
hlávku kapusty,zo súdka kde kvasím kapustu...........