Foto: evusik
U nás doma zúri hríbová sezóna. Každý deň mi muž nosí plný košík hríbov, a to stíha ešte aj chodiť do práce. Včera mi Zobraziť celý popisU nás doma zúri hríbová sezóna. Každý deň mi muž nosí plný košík hríbov, a to stíha ešte aj chodiť do práce. Včera mi doniesol aj pár bedlí, aj keď nerada (nerada preto, že by som také jesť nemala) pustila som sa do vyprážania.
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Bedle očistíme, nožíkom oškrabkáme, papierovou utierkou poutierame a osolíme
-
2
Vyberieme si dve rovnako veľké, na jednu uložíme 2-3 plátky šunky, prikryjeme druhým klobúčikom a obalíme v trojobale. Keďže som mala nepárny počet jednu som obalila samotnú. Vysmažíme v horúcom oleji a necháme odkvapkať na papierovej útierke.
-
3
Ak nemáte doma tatarskú, tak ako ja, môžete si pripraviť dresing. Kyslú smotanu vymiešame s pretlačeným cesnakom, rajčinu prekrojíme, vyberieme dužinu a tvrdý okraj nakrájame na malé kocky. Zamiešame do dresingu, môžeme okoreniť mletým bielym korením.
-
4
A keď už som mala zapnutý friťák, spravila som aj opekané zemiaky, keď nezdravé-tak kompelt.
prihodím tenký plátok syra....výber podľa chuti...................
pôvabnice,plávky,vatovce........
Zavidim tie plne kose...