Vyprážané bedle so šunkou fotorecept

evusik - fotkaevusik, 19. augusta 2010
Vyprážané bedle so šunkou (fotorecept)
Foto: evusik

U nás doma zúri hríbová sezóna. Každý deň mi muž nosí plný košík hríbov, a to stíha ešte aj chodiť do práce. Včera mi doniesol aj pár bedlí, aj keď nerada (nerada preto, že by som také jesť nemala) pustila som sa do vyprážania.

10 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

Na obaľovanie:
Dresing:

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Bedle očistíme, nožíkom oškrabkáme, papierovou utierkou poutierame a osolíme

    Vyprážané bedle so šunkou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Vyberieme si dve rovnako veľké, na jednu uložíme 2-3 plátky šunky, prikryjeme druhým klobúčikom a obalíme v trojobale. Keďže som mala nepárny počet jednu som obalila samotnú. Vysmažíme v horúcom oleji a necháme odkvapkať na papierovej útierke.

    Vyprážané bedle so šunkou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Ak nemáte doma tatarskú, tak ako ja, môžete si pripraviť dresing. Kyslú smotanu vymiešame s pretlačeným cesnakom, rajčinu prekrojíme, vyberieme dužinu a tvrdý okraj nakrájame na malé kocky. Zamiešame do dresingu, môžeme okoreniť mletým bielym korením.

    Vyprážané bedle so šunkou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    A keď už som mala zapnutý friťák, spravila som aj opekané zemiaky, keď nezdravé-tak kompelt.

    Vyprážané bedle so šunkou (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

sjuz
mňam, vyprážané bedle mám strašne rada - ale má to jednu chybu - nikdy neviem, kedy s jedením prestať...a potom mi je zle:))!
satin2
@evusik takéto bedle sú bez kometára,samé sa jedia.Ja tam
prihodím tenký plátok syra....výber podľa chuti...................
ketty3811
waw,výborné.Tiež mi už bolo z vyprážaných bedlí zle :-),nevedela som prestať jesť.Ale takéto so šunkou,prípadne aj so syrom určite vyskúšam.ukladám do kk
satin2
výborné sú takto aj muchotrávky červenkasté,rýdziky,šampiony,
pôvabnice,plávky,vatovce........
honestka
tak na toto ako na vsetky hubove specialitky by som sa dala pozvat. Bedlu som tu nevidela 30 rokov.
Zavidim tie plne kose...
alexdidi
tiež mám vyprážané bedle veľmi rada...ale bez šunky, tú nemám rada, ale pre iných určite pochúťka...
1956
Keď budeš mať nasušených veľa hríbov a nebudeš vedieť čo s nimi, tak sú výborné zavarené malé dubáčiky ale aj vysmážané.
samanka
výborná pochúťka, ale ako sa dostať k bedliam? Ja viem, treba ich nazbierať......:-))))
stefanm
...tú jednu "nepárnu" stačilo rozrezať na polovičky a mala by si zase páru :)...určite ste si pochutili....Musím zájsť do krčmy za kamarátmi aby mi doniesli.Ja na huby do lesa nechodím lebo sa vždy stratím a potom ma musia hľadať.
lucylee
bedle milujem, je to jedlo môjho detstva, keď ešte starká vládala, chodili sme na huby a potom nám ich vyprážala, krása ako vždy evusik, je obdivuhodné akú máš nevyčerpateľnú studnicu nápadov a tie fotky a postup, nádhera
evusik
@lucylee ďakujem, a nato čo si napísala mám len jednu odpoveď: Mňa to neuveriteľne baví...... varenie, fotenie a samozrejme celá Varecha a všetko čo sa tu deje :-)
altyn
Mňam, neviem či sa tu dostanem k bedlám, no ak sa mi to podarí, vyskúšam! Ale čo teraz s tými slinami čo sa zrazu objavili na jazyku?
duschko
Medzi sunku platok syra. Nema to chybu. Uz aby tie bedle boli na stole.
evusik
@duschko ja by som tam ten syr nedávala, aj mňa to napadlo, ale nedala som, pretože bedle sú ťažké na žalúdok a syr by tomu ešte pridal. A aj chuťovo sa bojím, že by syr prebil chuť hríbov.... ale samozrejme vyskúšať sa to dá :-)
jezibabka1
joooooooj, čo mi to robíííííííííš, MŇAAAAAAAAM!!! A teraz musím do chladničky:))))