Bruschetta podľa Emanuela Ridiho (S Italem v kuchyni)
Fantastická na raňajky, večeru, i k vínku s priateľmi ... neviem sa jej dojesť ......
Kuracie mäso v páci
Kuracie mäso v paci, je to jedlo ktoré pripravujem buď na nedeľný obed alebo keď očakávame...
Zeleninová zmes v papierovom batôžteku
Kuracie mäso nakrájame na malé kúsky a opečieme na oleji spolu s cibuľkou a cesnakom päť minút....
Zemiakový šalát s pivnou zálievkou
Zemiaky uvaríme v šupke. Schladíme v ľadovej vode a ošúpeme. Nakrájame na hrubšie kolieska.
Langošové experimentovanie
Mala som vo zvyku cez leto jesť na kúpalisku langoše , ale keďže leto už končí a...
Spaghetti di zucchine
Tento jednoduchý recept som vymyslela, pretože som mala chuť na niečo ľahké, zeleninové, ale...
Karfiolový nákyp s hubovými hriankami
Recept vznikol náhodou so surovín, ktoré sme mali doma po ruke. Pre zdravú kombináciu surovín...
Šalát z nových zemiakov
Tento šalát je skvelý ako príloha, alebo hlavné jedlo, navyše je veľmi jednoduchý :-))
Kuriatko na kapuste a lá Bogar
Našla som na karte od foťáku ďalši receptík :) tak ho pridávam :)
Kukuricové placky a lá Bogar
Trošku som chcela experimentovať tak sa to perfektne vydarilo :)
Moja najjednoduchšia pizza
Stále som hľadala dobrý recept na pizzu, teda pizzové cesto, ale toto nemá chybu, aspoň podľa mňa
Plnené artičoky
Artičok dôkladne umyjeme pod tečúcou vodou. Pripravíme si kuchynské nožnice, nôž, polovicu citrónu...
Bryndzové kapsy
Zemiaky v šupke uvaríme v osolenej vode. Uvarené zemiaky nastrúhame, pridáme múku, vajíčko, ...
Kurací puding s pomarančovým dipom
Dve tretiny kuracích pŕs nakrájame na 1, 5 cm kocky, orestujeme ich a po chvíľke zalejeme...
Carpaccio z bravčových paprčiek
Paprčky dáme variť do studenej vody spolu s koreninami a zeleninou. Varíme štyri a viac hodín....
Krupicový vankúš pod paradajkou
Mlieko postavíme spolu s maslom a keď začne vrieť, pridáme krupicu. Necháme prevariť a odložíme....
Taká india :)
Na troške oleja orestujeme zeleninku (mrkva, hrášok, fazuľka, zelená paprika, karfiol... podľa...
Grilovaná špargľa s omáčkou z vareného žĺtka
Špargľu umyjeme, osušíme a odlomíme dolné zdrevnatené časti stonky. Uložíme do uzatvárateľnej nádoby, posypeme...
Držkačka z muchotrávky ružovej
Držky milujem, bola som na hríby , no zadarilo sa pár muchotráviek ružových. Skúsila som a podarilo...
Labužnícke špagety
U nás mimoriadne obľúbené jedlo, rýchlo sa pripraví a ešte rýchlejšie zje :-D.
Vyprážaný patizón s pivom
Toto jedlo patrí k mojim obľúbeným a keď sa ozvláštni pivom, tak chutí skvele.
Kuracie prsia plnené Manou a obalené v parmskej šunke
Tento recept je nenáročný na prípravu a napriek tomu ho môžete bez obáv ponúknuť aj pri slávnostnej...
Pečené (grilované) rajčiny
Piekla som v rúre baklažán a bolo mi ľúto, že zostalo na plechu dosť miesta, ...
Paštrnákové knedličky s rukolovým pestom
Zemiaky a paštrnák si očistíme a pripravíme si zvyšné suroviny na knedličky.
Paradajky plnené vajíčkami
Paradajky umyjeme a prípadne odrežeme tenký plátok zospodu tak, aby stáli stopkou nahor.
Pangasius na masle s kaparmi
Pangasius na masle je vždy veľmi dobrý, ale stačí pridať pár kaparov a chuť máte hneď...
Dedkov guláš
Opäť raz jeden z dedkových skvelých receptov. Kto nemá rad lečové guláše a môže trošku...
Kuriatka na bagete
Tento recept som si pripravila zo surovín, ktoré mám najviac rada a vzniklo z toho toto...