Jelení guľáš

renate - fotkarenate, 14. januára 2012
Jelení guľáš
Foto: renate

konečne som sa dostala k jeleniemu mäsku a tak sa doma vyvárajú dobrotky. Zaručený úspech má vždy práve jelení guľáš....

Postup

  1. 1

    jelenie mäso si odblaníme, nakrájame na kocky, podlejeme červeným vínom, pridáme korenie na divinu a soľ.....takto necháme mäso odstáť 24 hodín.

    Jelení guľáš - obrázok 1
  2. 2

    cibuľku nasekáme na drobno a spražíme do zlatista na oleji. Pridáme jelenie mäso, červenú papriku, sušenú bazalku, majorán a malú lyžicu horčice. Pridáme asi 3 dl. vody a dusíme 30 min. Potom do mäska pridáme paradajkový pretlak a podlejeme červeným vínom. Mäsko dusíme do zmäknutia a korenie pridávame podľa svojej chuti. Nakoniec to zahustíme podľa potreby hladkou múkou, rozmiešanou v troške vody.

    Jelení guľáš - obrázok 2
  3. 3

    Podávame s parenou knedľou a pohárom červeného vínka. Prajem dobrú chuť! :-)

Diskusia k receptu

20 komentárov k receptu
@Renate z tvojich snímok je vidieť,že guláš je chutný a výdatný.Omáčka je krásne hustá,takže si váru príma redukovala.A keď začnem pri recepte,ktorý práve pozerám pregĺgať,hoci som najedená,svedčí to o tom že jedlo ktoré pozerám si ma získalo a rada by som ho okoštovala.
Veľmi pekne si to vystihla. Teší ma to a rada by som dala ochutnať. Lebo názory iných, či už negatívne, alebo pozitívne nám pomáhajú byť dokonalejšími. A na jedle si dám vždy záležať, lebo nejde o kvantitu, ale o kvalitu!
Veľmi pekne Vám všetkým ďakujem za povzbudivé slová, dobre to padlo. Fotostanley, videl si nejakú časť so Zdeňkom Pohlreichom? Bola časť, keď pripravoval divinu. On ju celú silno nasolí, zabalí a nechá stáť aj dva dni. Takto je mäso pripravené na spracovanie. Nemala som pocit, žeby unikla nejaká šťava, bolo to krásne mäkkučké a šťavnaté. Ale koľko ľudí, toľko chutí....
Vinikajuci recept. Aj ked dlha priprava. Trosku som to obohatil o cesnak, worchester a chili (bazalka doma nebola ) Zozal som uspech :) a aj sam sa ho neviem objest.
Cesnak aj troška ostrého je super!!! Ja to musím vynechávať, pretože manžel cenak nemusí.....inak by som ochutnala aj tú ostrejšiu verziu! :-D Tešia ma všetky pozitívne reakcie! Všetkým ďakujem....
veľmi dobrý bol, pochutili sme si, jednoduchý , rýchly, nič komplikované a chuťovo vynikajúce, v jednoduchosti je krása. Super recept.
Ďakujem všetkým! Veľmi ma teší, že sa vám darí a že vám chutí!!!!! 1.6 varím kotlíkový guľáš v Prešove na Kotlik open 2013, tak ste vítaní!!!!! :-)))

Pridaj komentár k receptu: