Jelení guľáš

renate - fotkarenate, 14. januára 2012
Jelení guľáš
Foto: renate

konečne som sa dostala k jeleniemu mäsku a tak sa doma vyvárajú dobrotky. Zaručený úspech má vždy práve jelení guľáš....

Suroviny

1-1,5 kg




Postup

  1. 1

    jelenie mäso si odblaníme, nakrájame na kocky, podlejeme červeným vínom, pridáme korenie na divinu a soľ.....takto necháme mäso odstáť 24 hodín.

    Jelení guľáš - obrázok 1
  2. 2

    cibuľku nasekáme na drobno a spražíme do zlatista na oleji. Pridáme jelenie mäso, červenú papriku, sušenú bazalku, majorán a malú lyžicu horčice. Pridáme asi 3 dl. vody a dusíme 30 min. Potom do mäska pridáme paradajkový pretlak a podlejeme červeným vínom. Mäsko dusíme do zmäknutia a korenie pridávame podľa svojej chuti. Nakoniec to zahustíme podľa potreby hladkou múkou, rozmiešanou v troške vody.

    Jelení guľáš - obrázok 2
  3. 3

    Podávame s parenou knedľou a pohárom červeného vínka. Prajem dobrú chuť! :-)

Diskusia k receptu

coldbery
mňam...mňam...mňam.....jak ťa poznám, musí to byť prefajne...pekne nafotené....si šikulka ♥
tatranka
@Renate z tvojich snímok je vidieť,že guláš je chutný a výdatný.Omáčka je krásne hustá,takže si váru príma redukovala.A keď začnem pri recepte,ktorý práve pozerám pregĺgať,hoci som najedená,svedčí to o tom že jedlo ktoré pozerám si ma získalo a rada by som ho okoštovala.
renate
Veľmi pekne si to vystihla. Teší ma to a rada by som dala ochutnať. Lebo názory iných, či už negatívne, alebo pozitívne nám pomáhajú byť dokonalejšími. A na jedle si dám vždy záležať, lebo nejde o kvantitu, ale o kvalitu!
1x rulik
marcy
divinu máme radi,v takom podaní neodolá nik :-)
izabella929
fúú, tak toto musí byť dobrota...robila som už jedlá z diviny, je to celkom iná chuť , ako z tradičného mäska...)
sneica
vyzera to uzasne,farba stavy a mäska je krasna.ochutnala by som...:)
fotostano
vyzerá to veľmi pekne, iba do marinády by som nedával soľ...až potom pri pečení, púšťa to zbytočne veľa dobrej šťavy...
renate
Veľmi pekne Vám všetkým ďakujem za povzbudivé slová, dobre to padlo. Fotostanley, videl si nejakú časť so Zdeňkom Pohlreichom? Bola časť, keď pripravoval divinu. On ju celú silno nasolí, zabalí a nechá stáť aj dva dni. Takto je mäso pripravené na spracovanie. Nemala som pocit, žeby unikla nejaká šťava, bolo to krásne mäkkučké a šťavnaté. Ale koľko ľudí, toľko chutí....
sucellus
Vinikajuci recept. Aj ked dlha priprava. Trosku som to obohatil o cesnak, worchester a chili (bazalka doma nebola ) Zozal som uspech :) a aj sam sa ho neviem objest.
renate
Cesnak aj troška ostrého je super!!! Ja to musím vynechávať, pretože manžel cenak nemusí.....inak by som ochutnala aj tú ostrejšiu verziu! :-D Tešia ma všetky pozitívne reakcie! Všetkým ďakujem....
ferino55
to aj bola dobrota Dnes som to robil a Mňam zostalo mi aj na zajtrá už sa neviem dočkať zajtrajška
silvia68
veľmi dobrý bol, pochutili sme si, jednoduchý , rýchly, nič komplikované a chuťovo vynikajúce, v jednoduchosti je krása. Super recept.
renate
Ďakujem všetkým! Veľmi ma teší, že sa vám darí a že vám chutí!!!!! 1.6 varím kotlíkový guľáš v Prešove na Kotlik open 2013, tak ste vítaní!!!!! :-)))
vovodca
Největší kravina dělat guláš na oleji, jinak dobrá zostava
renia
Práve som ho dovarila, je výborný




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia