Ravioly s kačacinou

Roman Kováč
šéfkuchár hotela Tri studničky v Demänovskej Doline, 15. januára 2012
Ravioly s kačacinou
Foto: Pravda - Robert Hüttner

Suroviny

4 ks
1 vetvička
1 ks
1000 g
250 g
6 ks
1 KL




Postup

  1. 1

    Kačacie stehná deň vopred nasolíme, okoreníme tymianom a pomarančovou kôrou. Pred pečením ich opláchneme a osušíme utierkou. V hrnci roztopíme kačaciu masť, vložíme do nej stehná a pomalým varením ich „konfitujeme“ 2,5 hodiny. Kačacie stehná vyberieme, oberieme mäso od kostí a budeme ním plniť ravioly.

  2. 2

    Z múky, žĺtkov, olivového oleja a soli pripravíme cesto, ktoré zabalíme do fólie a dáme do chladničky na hodinu odpočinúť. Z vyvaľkaného a naplneného cesta vytvoríme ravioly (podobne ako pirohy), ktoré varíme v osolenej vode 4 minúty. Ako prílohu odporúčame bio baby špenát podusený na masle.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia