Ravioly s kačacinou
Roman Kováč
šéfkuchár hotela Tri studničky v Demänovskej Doline, 15. januára 2012
šéfkuchár hotela Tri studničky v Demänovskej Doline, 15. januára 2012
Foto: Pravda - Robert Hüttner
Postup
-
1
Kačacie stehná deň vopred nasolíme, okoreníme tymianom a pomarančovou kôrou. Pred pečením ich opláchneme a osušíme utierkou. V hrnci roztopíme kačaciu masť, vložíme do nej stehná a pomalým varením ich „konfitujeme“ 2,5 hodiny. Kačacie stehná vyberieme, oberieme mäso od kostí a budeme ním plniť ravioly.
- 2
Z múky, žĺtkov, olivového oleja a soli pripravíme cesto, ktoré zabalíme do fólie a dáme do chladničky na hodinu odpočinúť. Z vyvaľkaného a naplneného cesta vytvoríme ravioly (podobne ako pirohy), ktoré varíme v osolenej vode 4 minúty. Ako prílohu odporúčame bio baby špenát podusený na masle.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu