Krevety v teriyaki omáčke so sezamom

hanee - fotkahanee, 16. januára 2012
Krevety v teriyaki omáčke so sezamom
Foto: hanee

Velmi rychly a dobry recept napriklad pre necakanu navstevu. Netradicne chute a skutocne kratka doba pripravy.

3
porcie
15 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

300 gram
4 ks
1 deci
1 ks
 na opekanie




Postup

  1. 1

    Na panvici rozpustime maslo a dame do neho opiect krevety. (Predpokladam ze ich mate mrazene lupane v mrazaku, tie su z pravidla predvarene, takze im staci iba dvoj troj minutove prehriatie na masle, ziadne 15minutove prazenie!)

  2. 2

    Ku krevetkam pridate nakrajane kolieska ananasu (na 8 casti) a nastruhane ocistene, jadernika zbavene jablko. Podlejete stavou z ananasoveho kompotu. ( ak sa vam nechce struhat, jablcko kludne len nakrajajte na mensie kocky, sluzi iba ako zahustovadlo, aby sa stava pekne spojila s maslom, rozvari sa aj tak) Tomuto kroku tiez venujte dve tri minutky.

  3. 3

    A sme vo finale, pridajte za lyzicu teriyaky omacky, sojovej omacky, osolte, zamiesajte ochutnajte... malo by byt hotovo.

  4. 4

    Na suchej panvici opecte sezam, na slabom plameni, radsej pomalsie, nech ho nespalite, tiez to nezaberie viac ako tri minutky.

  5. 5

    Servirujte s uvarenou ryzou, netreba ju moc dochucovat, len mierne osolit. omacka z krevetiek jej da skvelu chut. Takze ryza, na nu porcia krevetiek s omackou, ziclivo zasypat opecenym sezamom. Moj muz si to este takto cele stedro pokvapka stavou z citrona a tym si z prevazne sladkej omacky vyrobi sladkokyslu .o)

Diskusia k receptu

bejgi
milujem krevety, mňaaaaam, zdravé a diétne jedlo, ďakujem ukladám :)
07janka
tento recept je uplne jednoduchy ;). ukladam do kk ;) dakujem za recept!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia