Polníček so sójovými kúskami, cukrovým hráškom a šampiňónmi fotorecept
Foto: zirafninka1
Postup
-
1
Sójové rezance uvaríme v osolenej vode s niekoľkými zrniečkami čierneho korenia. Precedíme a necháme mierne vychladnúť.
-
2
Pripravíme si marinádu. Použila som citrónovú (citrónová šťava, kôra, hrubozrnná soľ - premiešať vysušiť), bylinkovú rozmarínovo - tymianovú (čerstvé bylinky rozmixovanť s hrubozrnnou soľou, vysušiť) a údenú soľ (kúpená).
-
3
2 lyžice oleja, soľ, čierne korenie, prelisovaný cesnak a šalviu premiešame
-
4
a pridáme vyžmýkané sójové rezance. Všetko spolu premiešame, prikryjeme a uložíme na hodinu na chladné miesto.
-
5
Po hodine poprášime lyžicou kukuričného škrobu, premiešame
-
6
a na rozpálenom woku s 1PL oleja rýchlo osmažíme.
-
7
Šampiňóny nakrájame na plátky a prihodíme do woku.
-
8
Kým sa šampiňóny smažia, vytlačíme šťavu z jednej limetky a zmiešame ju so sójovou omáčkou.
-
9
Prilejeme do woku.
-
10
Cukrový hrášok minútu blanšírujeme vo vriacej vode, ihneď schladíme v ľadovej vode
-
11
a pridáme do woku. Minútku poprehadzujeme a odstavíme. Servírujeme s polníčkom a limetkou.
A kde si prosim kupila udenu sol? Uz ju dlhsie zhanam, aj udenu papriku a zatial sa mi nezadarilo :-( Dakujem.