Lenivé ražniči fotorecept

renama - fotkarenama, 15. januára 2012
Lenivé ražniči (fotorecept)
Foto: renama

Ak máte chuť na niečo výborné a nechce sa Vám tráviť veľa času v kuchyni.

15 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny





Postup

  1. 1

    Všetky suroviny si nakrájame. Množstvo si každý určí podľa vlastnej potreby ;) Na panvicu si dáme nakrájanú slaninku a opražíme ju. Ona pustí masť, takže som nepridávala žiadne iné oleje. Ku slaninke dáme cibuľku, orestujeme. Ešte okorenené kuracie mäsko a klobásku doložíme, už len prikryť a dusí sa to max 30.min

    Lenivé ražniči (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pripravíme si opekané zemiaky. Zemiaky očistíme a nakrájame. V miske ich polejeme olivovým olejom a pridáme korenie podľa chuti. Ja som dala soľ, trošičku vegety a červenú papriku. Vysypeme na plech vystlaný papierom na pečenie a dáme do rúry. Pečieme podľa potreby. Zemiaky sú chutné, chrumkavé a nie sú vôbec mastné. Takto pripravujem opekané zemiaky už roky.

    Lenivé ražniči (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Prajem všetkým dobrú chuť ;)

Diskusia k receptu

tatranocka
Ja zemiaky dám do utierky,osuším,preložím do pekáča,pridám olej,papriku,rascu a sušený cesnak (bez soli) a premiešam.Zemiaky budú chrumkavejšie a skôr sa upečú,lebo osolené púšťajú vodu.Ochutnaj.
tatranocka
Jasne,ale väčšinou stačí šťava z mäska,ono klobáska po opečení je dosť slaná.A tiež si robievam takéto ražniči ale z krkovičky a na tanier dám na spodok zemiačky a navrch mäsko a netreba mi soľ.
babidka
ani mne sa nechce velmi prplat s napichovanim na spajle a tak sa mi ten recept velmi paci . Mozno urobim zajtra ....
bacicka
Nerozumiem, prečo to nedáte všetko spolu upiecť??? Ja to tak robím a nepotrebujem k tomu ani kuracie mäso. Len to na pekáči pomiešam a upečiem. Papaníčko je šťavnatejšie, ako keď je na ihlách (špajdliach)...Vyskúšajte :)
evanaaa
Tie rôzne časy na to veľký vplyv nemajú, ja dávam bravčové pliecko, všetko pomiešam a ochutím na plechu, prikryjem alobalom aby to pustilo šťavu, neodkrývam, ináč by zmes bola vysušená. Raz som robila, mäso bolo takmer mäkké a zemiaky nie, jednoducho preto, lebo to boli Á-čka, tým to dlhšie trvá, stačia B-čka. A ak sú zemiaky mäkšie po upečení, nevadí, majú maslovú chuť. Nič vopred neopekám, všetko sa opečie v plechu a pustí šťavu aj do zemiakov. Takže @bacicka má pravdu, všetko dať spolu.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia