Pečené marinované morčacie stehná fotorecept

palokuchki - fotkapalokuchki, 15. januára 2012

Maso z moriaka bolo trochu starsie tak som sa rozhodla ho pred pecenim marinovat v jogurtovej marinade. Recept na marinadu som nasla na internete.

4
porcie
15min+2 dni marinova minút
príprava
150 minút
na 200 °C

Suroviny

2 ks
marinada:
300 ml
1 ks
1/2 salky
2 PL
1 strúčik




Postup

  1. 1

    Pouzila som stehna z morky, spodnu aj hornu cast.

    Pečené marinované morčacie stehná (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Maso som zbavila koze, vykostila a mierne naklepala.

    Pečené marinované morčacie stehná (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Cibulu som nakrajala na drobno, cesnak som pretlacila a petrzlenovu vnatku som tiez posekala. K tomu som este pridala jogurt, brusnice, sol a cerstvo pomlete korenie styroch farieb. Vsetko som spolu dobre premiesala.

    Pečené marinované morčacie stehná (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Maso som vlozila do marinady. Pootacala som ho v nej, aby bolo pokryte marinadou zo vsetkych stran. Takto nalozene maso som nechala v chladnicke dva dni.

    Pečené marinované morčacie stehná (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Po dvoch dnoch marinovania som maso dala do misky na pecenie. Podliala som ho 1/3 salkou vody a prikryte som ho piekla vo vyhriatej rure 200C 150 minut. Fotku z hotoveho upeceneho masa nemam, zabudla som to odfotit. Neviem ci ta marinada tak pomohla, ale maso bolo naozaj jemne a velmi chutne.

    Pečené marinované morčacie stehná (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

veronika353
Mám ještě stehna z 20kg morky,tak vyzkouším tento recept,máš to krásně vyfotografované:-)))
marianne69
na tom tanieriku vsetko dohromady,to vyzera dobrota:-)v jogurte som este nemarinovala,takze by som mohla vyskusat
sportak
Tento rcp je naozaj výborný. Marinády v jogurte obľubujem.
evas13
Morčacie stehná pripravujem, takže tento recept rada vyskúšam.
janger
Danka, uz som myslela, ze si sa nam stratila, dlhsie som ta tu nevidela :-). Zase si tak pekne navarila!
babidka
aj ja rada pouzivam na marinovanie jogurt - maso je krehkejsie a stavnatejsie . Morky chovam a maso z doma chovanych moriek byva ovela tuhsie ako z kupovanych - ved sportuju cele leto na zahrade a ziaden plot pre nich nie je prekazka , najradsej sedia hore na stromoch alebo na skleniku a tak musia mat pevnu svalovu hmotu :-))) Krasne si to urobila , skusim aj ja pridat tie brusnice . Ak ti mozem poradit - skus stehna z morky piect pomaly. ja to robit tak: 2 az 3 hodiny iba na 100-120°C /v zatvorenom pekaci/a potom este asi 1 hodinu na tych 160 -170°C aby boli zvrchu pripecene . Su potom krasne stavnate . Tie tuhe slachy vyberam este za horuca -kliestami kombinackami :-))
irenaw
morčacinku ľúbime, spravíme si, vyzerá výborne
jerica
@palokuchki ,hurá !! Danielka perfektné ako v každom Tvojom recepte,neuveríš ale v sobotu na návšteve sme mali na obed tiež vynikajúce pečené morčacie stehná,viem len toľko že priateľka do vykostených stehien dala jemnú oravskú slaninku,koreniny a zaviazala do rolky, podliate pomaly piekla,mäsko jemné s chrumkavou kožkou,príloha: zemiakové pyré,ryža,šalátik,mňamka ako tá Tvoja, určite:-)
zuzliak
Toto vyzera fantasticky- uz je v KK, vdaka za napad :)
palokuchki
@evas13 dufam, ze budes spokojna. Ta marinada dala tomu masku vybornu chut. @janger , Janka aj mne uz bolo za vami smutno. Dva tyzdne sme nemali internet, bola som na diete od Varechy. Tym, ze byvame na farme s internetom to nemame take jednoduche. Som velmi rada ze vsetko je zase v poriadku a mozem tu zase medzi vami byt. @babidka , dakujem za rady. Ja som tie slachy z tych noh povytahovala este pred marinovanim. Trochu som sa potrapila, ale islo to. Dobu pecenia som opravila. Piekla som ich 2,5 hodiny prikryte. Mala by som ist zase do skoly, ked neviem poriadne vypocitat kolko je to minut. 60 minut sa mi akosi stratilo. @jerica , @irenaw , @zuzliak dakujem.
babidka
Dnes sme mali na obed .Bolo to vyborne ! Marinovala som to tak ako ty - 2 dni , vcera vecer som to pomalicky upiekla a dnes sme to jedli - tie brusnice tam ohromne "sadli" , omacka bola taka sladkokysla , brusnice sa nerozvarili na kasu ako som sa obavala ...mnamka :-)))
trencanka
Vyborny recept, ukladam! Tie brusnice sa davaju susene?
Jogurtovu marinadu pouzivam, masko pekne skrehne.
marienka44
@Palokuchki , dnes zacnem marinovat morcacie stehno podla Teba. Chcem sa spytat, ci si stehno pred pecenim pokrajala na mensie kusy alebo si pikekla vcelku /najprv si ho vykostila, odkožila/. Kožu by som nechala, aby po upeceni bola chrumkava. Dakujem, dufam ze budem mat uspech s tymto maskom. :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia