Pečené marinované morčacie stehná fotorecept
Foto: palokuchki
Maso z moriaka bolo trochu starsie tak som sa rozhodla ho pred pecenim marinovat v jogurtovej marinade. Recept na marinadu som nasla na internete.
porcie
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Pouzila som stehna z morky, spodnu aj hornu cast.
-
2
Maso som zbavila koze, vykostila a mierne naklepala.
-
3
Cibulu som nakrajala na drobno, cesnak som pretlacila a petrzlenovu vnatku som tiez posekala. K tomu som este pridala jogurt, brusnice, sol a cerstvo pomlete korenie styroch farieb. Vsetko som spolu dobre premiesala.
-
4
Maso som vlozila do marinady. Pootacala som ho v nej, aby bolo pokryte marinadou zo vsetkych stran. Takto nalozene maso som nechala v chladnicke dva dni.
-
5
Po dvoch dnoch marinovania som maso dala do misky na pecenie. Podliala som ho 1/3 salkou vody a prikryte som ho piekla vo vyhriatej rure 200C 150 minut. Fotku z hotoveho upeceneho masa nemam, zabudla som to odfotit. Neviem ci ta marinada tak pomohla, ale maso bolo naozaj jemne a velmi chutne.
Jogurtovu marinadu pouzivam, masko pekne skrehne.