Prepelička na tekvicovom pyré
Roman Kováč
šéfkuchár hotela Tri studničky v Demänovskej Doline, 15. januára 2012
šéfkuchár hotela Tri studničky v Demänovskej Doline, 15. januára 2012
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
porcie
Postup
-
1
Prepeličky očistíme, umyjeme a osušíme. Pripravíme nálev z vody, soli, čierneho korenia, bobkového listu a vetvičky tymianu. Prepeličky v ňom marinujeme šesť hodín. Potom ich vyberieme a opláchneme. Rúru rozohrejeme na 120 0C. Kačaciu masť roztopíme, vložíme do nej cesnak, marinované prepeličky a varíme v rúre hodinu.
- 2
Tekvicu prerežeme napoly, vyberieme semiačka. Položíme ju na plech, osolíme, koreníme a položíme na ňu vetvičku tymianu. Prikryjeme alobalom a pečieme v rozohriatej rúre 30 minút. Po upečení vyškriabeme dužinu a zmixujeme ju. Zjemníme smotanou a dochutíme soľou a korením. Môžeme ešte dochutiť omáčkou zo šafranu a citrónovej trávy.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
prepacte, ale anajka polozila dobru otazku: v rure sa totiz pecie, ked je to nasucho, a nie vari