Prepelička na tekvicovom pyré

Roman Kováč
šéfkuchár hotela Tri studničky v Demänovskej Doline, 15. januára 2012
Prepelička na tekvicovom pyré
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie

Suroviny

4 ks
1 ks
1 PL
1 vetvička
1000 ml
1000 g
1 hlávka
1 ks
100 ml
 na dochutenie




Postup

  1. 1

    Prepeličky očistíme, umyjeme a osušíme. Pripravíme nálev z vody, soli, čierneho korenia, bobkového listu a vetvičky tymianu. Prepeličky v ňom marinujeme šesť hodín. Potom ich vyberieme a opláchneme. Rúru rozohrejeme na 120 0C. Kačaciu masť roztopíme, vložíme do nej cesnak, marinované prepeličky a varíme v rúre hodinu.

  2. 2

    Tekvicu prerežeme napoly, vyberieme semiačka. Položíme ju na plech, osolíme, koreníme a položíme na ňu vetvičku tymianu. Prikryjeme alobalom a pečieme v rozohriatej rúre 30 minút. Po upečení vyškriabeme dužinu a zmixujeme ju. Zjemníme smotanou a dochutíme soľou a korením. Môžeme ešte dochutiť omáčkou zo šafranu a citrónovej trávy.

Diskusia k receptu

anajka
Vyzerá to skvele, prepeličky mám a tak isto vyskúšam. Tie prepeličky sa varia v rúre v tom náleve alebo vo vode?
redakcia
@anajka , je tam napísané: Prepeličky v ňom marinujeme šesť hodín. Potom ich vyberieme a opláchneme. Rúru rozohrejeme na 120 0C. Kačaciu masť roztopíme, vložíme do nej cesnak, marinované prepeličky a varíme v rúre hodinu.
sisok
@redakcia
prepacte, ale anajka polozila dobru otazku: v rure sa totiz pecie, ked je to nasucho, a nie vari
redakcia
nie je to na sucho, je tam napísané, že prepeličky vložíme do roztopenej masti.