Super jednoduché, super rýchle a super chutné nepravé halušky

vejaveja - bez fotkyvejaveja, 15. januára 2012
Super jednoduché, super rýchle a super chutné nepravé halušky
Foto: vejaveja

toto je recept ktory ma velmi inspiroval po celodennej lyzovacke ked by ste zjedli aj klince si za chvilu urobite vyborne a hlavne rychle Zobraziť celý popistoto je recept ktory ma velmi inspiroval po celodennej lyzovacke ked by ste zjedli aj klince si za chvilu urobite vyborne a hlavne rychle jedlo

Suroviny





Postup

  1. 1

    z hladkej muky a vody vypracujeme tuhsie cesto rozdelime ho na viacero mensich casti, vytvarujeme z nich bochnicky, ktore rukou upravime na hrubku asi 1.5 cm. Zatial si dame zovriet vodu, osolime ju, ked vrie tak vytvorene bochnicky trhame (na lubovolne velke casti) priamo do vody nechame uvarit, scedime, preplachneme teplou vodou, pridame tvaroh a uprazenu slaninku.

  2. 2

    okrem toho, ze toto jedlo fantasticky chuti, je super jednoduche, poskytuje aj celkom dobru zabavu ked na taniery objavujete rozne tvary :)

Diskusia k receptu

rela
@vejaveja , prečo myslíš, že sú nepravé? Moja mama halušky "hádzala" (šmŕlala) z lopárika do vody nožom.
hviezdickaz
Skoda,ze nie je v recepte uvedena aspon priblizna gramaz.Pre ludi,co ich casto nerobia,alebo nevedia robit je tvoj recept nepouzitelny. :-(
babkamt
marienka44,v recepte nie je písané , že tvaroh dáva do cesta. Aspoň ja som to tak pochopila. Tvaroh ide na vrch aj so slaninkou.
korbacik
.... super, toto vyskúšam, ale nemohla by som ich predsa len hádzať do vody cez ten haluškovač? Prečo sa to robí rukami?
Toľkokrát mám chuť na halušky, ale sa mi nechcú čistiť zemiaky, tak tento recept sa mi hodí ako záchranné koleso:) Vďaka, @vejaveja.
bozulka
@korb ácik, asi preto,že nemala po ruke haluškáreň a bol hlad tak sa musí niečo vymyslieť.To cesto je tuhšie ako na melence,tam sa tiež cesto trhá a hádže priamo do polievky/ napr.mliečnej,to som nemala rada/.Tento nápad sa mi páči len ja by som pridala asi vajíčko,keby som mala...v dosahu.
lyali
@marienka44 a babkamt, ďakujem za upozornenie, veru, tvaroh nejde do cesta - spomenula som si na iné halušky. Tak-či tak ich môžem v akejkoľvek podobe, aj v podobe od @vejaveja. Díky :-)
dedostano
Vážené panie ,prečo nenecháte recept tak ako bol podaný a vymýšľate všeličo inšie,to by už nebolo ono.
vejaveja
ahojte vsetci, jasne ze som myslela neprave lebo to nie su take klasicke bryndzove zo zemiakov ... ale vyzeraju tak :)
a to trhanie bolo prekvapko aj pre mna .. robili sme to na orave tam sa to tak robi ze sa to trha na hociake kusy ide to velmi rychlo vobec z toho nebolia ruky ako ked sa to cez haluskove sitko ....
mamatata2
Tiež myslím, že cesto je tuhšie ako bežne robíme cez haluškáreň. Za vyskúšanie stojí.
jazavka
podľa mňa je cesto z múky a vody veľmi tuhé a na haluškovači vám to určite nepôjde...ináč zaujímavý recept, len by ma zaujímalo, či aj tie halušky potom nie sú tuhé (gumové)...????
evanaaa
Veľakrát som aj ja takto robila halušky s bryndzou, len zamiesila múku s vodou, ale môže sa kľudne cez haluškáreň, nemusí byť vždy len zemiakové cesto. @Marienka44 správne povedala, že to nie je cesto s tvarohom, ten ide navrch, @babkamt , ty si pochopila opačne. Len opravila @lyali , ona myslela cesto s pridaním tvarohu, no, ale nič to. Halušky sa dajú robiť aj takto.
jozka2
mysme to volali trhance a boli zasadne s kyslou kapustou a posypane slaninkou,kapusta nemusi byt len sudova,ale j cerstva udusena.
tetuska
robím halušky týmto istým spôsobom-múka, voda, soľ, žiadne vajíčko ani zemiaky, je to rýchle a jednoduché, robievam tak aj bryndzové, len človek musí vediet akú hustotu má mať cesto, všetko je hned hotové...
jamarlen
tvoj rcp. sme si obľúbili, a to nielen kvôli menšej spotrebe vody a energie na riady, ale aj rýchlosti, chuti a sýtivosti halušiek…nejde už po nich chuť ani na slané ani na sladké,- len radšej nie na večeru:)
1x radost




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia