Foto: renama
Ponúkam Vám ďalší recept na pirohy, ale tieto sú tentokrát zo surových zemiakov.
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Najprv si zemiaky očistíme a postrúhame na jemno. Cez čistú utierku postrúhané zemiaky pretlačíme a šťavu necháme odstáť. Ja som použila gázu a pomohla som si aj cedidlom.
-
2
Škrob, ktorý sa usadí si ponecháme, šťavu zlejeme a škrob pridáme k zemiakom. Ja som mala čistých odšťavených zemiakov 400g.
-
3
Pridáme k tomu trošku múky, ja som dala na tých 400g, 10 PL hrubej múky a vytvoríme cesto. Cesto je dosť jemné. V dlani formujeme malé placky, ktoré plníme plnkou a sformujeme malé pirôžky. Plnku si pripravíme zmiešaním všetkých surovín.
-
4
Hotové pirôžky hádžeme do vriacej, osolenej vody.
-
5
Keď som ich robila prvýkrát, tak asi po minúte sa trošičku zemiakov uvoľnilo a bála som sa, že sa mi rozpadnú celé, tak som ďalšie už ani nepridávala, ale nič sa im nestalo ;) a tak som varila na dvakrát. Tak sa nezľaknite, ak sa to stane aj Vám. Uvarené vyberáme vareškou, polejeme roztopeným maslom, podávame s kyslou smotanou a slaninkou. Každému podľa chuti :) Tak dobrú chuť aj Vám
Takže robím takto, originál, ako ich manžel pozná :)
www.po-kraj.sk/sk/kraj-ponuka/ankety/tradicna-chut/rec...