Kuracie prsia v marinované v citrónovej šťave
Predchádzajúcim rcp, na huspeninu, som si asi voči sebe popudil dodržiavateľov pôstu. Ale ja...
Rybie prsty a zázvorová mrkva
Mali sme dnes domace rybie prsty, uz som ich strasne davno nerobila... Ozaj roky... A k...
Kuracie drobky s omáčkou
Kuracie drobky nakrájame na menšie kúsky. Na horúcom oleji speníme nadrobno pokrájanú cibuľu, potom pridáme...
Fašírka s červenými zemiakmi
Takúto fašírku som robila prvýkrat... Recept na ňu mám od mojej mamy, po telefóne mi...
Vidiecke risotto
Naša dnešná večera alebo rizoto trochu inak... Inšpirovala som sa knihou o talianskom rizote, ktorú...
Jablková štrúdľa
Maly sme veľa jablk a nemal ich kto jesť tak som sa rozhodla pre štrúdľu. Bola úplne...
Plzenský guláš
Netvrdím že je to originálny recept, ale tak to som sa ho naučil od priateľa a...
Sladká bomba - ovocný šalát
V poslednej dobe mám stále chúťky na mango. Je to taká moja sladká ovocná závislosť. Mám...
Zapečná zelenina
dame si asi na 3 min uvarit do vody cerstvu mrkvu, karfiol, brokolicu. nechame vychladnut, pokrajame na...
Zapečené zemiaky
zemiaky aj zo šupkou ocistime, prekrojíme napoly, osolíme. okoreníme. dáme piecť, ked sú už už hotové dáme...
Chrumkavé šampiňóny
nemám rada dusené huby... podľa mňa si šampiňóny musia uchovať vlastnú chuť, šťavnatosť a chrumkavosť......
Zelerové rizoto
cibuľku nadrobno nakrájame a na oleji osmažíme do sklovita, pridáme nadrobno nakrájané kuracie prsíčka. Dusime...
Ovsená kaša s banánom
Tento recept nie je nijak špeciálny, pripravujem si ho vždy keď neviem čo zjesť a mám...
Bravčové kotlety na žihľavovom prívarku
Žihľavu je najlepšie zberať na začiatku jari, keď je ešte čerstvá. Pred prípravou je dobré...
Guláš z hovädzieho mäsa
Dnes som robila guláš z hovädzieho mäsa . No či je naozaj hovädzie alebo konské ...
Vianočná chobotnica
Chobotnici máme už pár let na vánoce (máme i kapra, ale ten má moc kostí:-))
Domáce pirohy plnené zemiakmi a slivkovým lekvárom
Pirohy sa dajú robiť na mnoho spôsobov a každý z vás ich určite pozná. Veď ako...
Risotto s nakladaným baklažánom a sušenými paradajkami
Hoci doma varíme väčšinou slovenské a turecké jedlá, na toto nedám dopustiť. Je výborné, ...
Bryndzový posúch
Ďalší recept z knihy Slovenský rok . Recept pochádza z Oravy . Nie je náročný...
Žemľovka
Jedlo ktoré je typické pre slovenskú a českú kuchynu. Jedlo poznajú aj v Rakúsku volá sa...
Podsitnianske kapustníky
Recept na kapustníky som získala z knihy Slovenský rok . V receptári kniha ponúka originálne recepty...
Bretónske crêpes na slano
Ak sa vám niekedy podarí dostať do Bretónska, odporúčam vám ochutnať akúkoľvek Bretónsku palacinku.