Foto: dada777
Kurča zvyknem piecť a soli, ale dnes sa mi chcelo trošku experimentovať. A tak vznikol tento recept. Kurča chutilo naozaj dobre, tak vyskúšajte...
porcie
príprava
na 250 °C
Postup
-
1
Kurča umyjeme a nasolíme. Cibule očistíme, rozrežeme na polovice a nakrájame na hrubšie pásiky. Cesnak po očistení nakrájame na hrubšie kolieska.
- 2
Do misy z jenského skla dáme nakrájanú cibuľu s cesnakom, pridáme trochu oleja a premiešame ho so zeleninou. Potom cibuľu a cesnak trošku odhrnieme na boky, aby v strede pekáča vzniklo miesto kam vložíme nasolené kurča.
- 3
Pekáč zakryjeme a pečieme pri teplote 250°C. Asi po 40 minútach pekáč odokryjeme, kruča opatrne otočíme hore prsiami a necháme piecť odokryté. Po 10 minútach kurča znovu otočíme a necháme ho nezakryté opiecť z vrchnej strany, aby sa vytvorila chrumkavá kôrka. Kurča sa pečie celkom 1 hodinu.
- 4
Po upečení kurča naporcujeme a podávame s varenými zemiakmi, ku ktorým pridáme chutnú cibuľku s cesnakom bez šťavy.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu