Kurča pečené na cibuli a cesnaku

dada777 - fotkadada777, 29. júna 2013
Kurča pečené na cibuli a cesnaku
Foto: dada777

Kurča zvyknem piecť a soli, ale dnes sa mi chcelo trošku experimentovať. A tak vznikol tento recept. Kurča chutilo naozaj dobre, tak vyskúšajte...

4
porcie
15 minút
príprava
60 minút
na 250 °C

Suroviny

1 ks
5 - 6 ks
8 strúčikov

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Kurča umyjeme a nasolíme. Cibule očistíme, rozrežeme na polovice a nakrájame na hrubšie pásiky. Cesnak po očistení nakrájame na hrubšie kolieska.

  2. 2

    Do misy z jenského skla dáme nakrájanú cibuľu s cesnakom, pridáme trochu oleja a premiešame ho so zeleninou. Potom cibuľu a cesnak trošku odhrnieme na boky, aby v strede pekáča vzniklo miesto kam vložíme nasolené kurča.

  3. 3

    Pekáč zakryjeme a pečieme pri teplote 250°C. Asi po 40 minútach pekáč odokryjeme, kruča opatrne otočíme hore prsiami a necháme piecť odokryté. Po 10 minútach kurča znovu otočíme a necháme ho nezakryté opiecť z vrchnej strany, aby sa vytvorila chrumkavá kôrka. Kurča sa pečie celkom 1 hodinu.

  4. 4

    Po upečení kurča naporcujeme a podávame s varenými zemiakmi, ku ktorým pridáme chutnú cibuľku s cesnakom bez šťavy.

Diskusia k receptu


Jeden komentár
urcite vyskusam kde je dost cibule a cesnaku to je vyborne ukladam