Zbojnícke vrkoče fotorecept

izabella929 - fotkaizabella929, 30. júna 2013

Z bravčovej panenky som dnes urobila na obed zbojnícke vrkoče s novými zemiakmi z mojej záhrady...vrkoče som počas pečenia podlievala červeným vínom..

3
porcie
150 minút
príprava
120 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks
1
1 strúčik
podľa chuti
štipka
štipka
1 PL
2 dl
2 PL
1 PL
1 PL




Postup

  1. 1

    bravčovú panenku som umyla, osušila, odblanila..

    Zbojnícke vrkoče (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    prerezala po dĺžke na polovicu..

    Zbojnícke vrkoče (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    každú polovičku som po dĺžke rozdelila na 3 časti...

    Zbojnícke vrkoče (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    vrkoče som osolila, okorenila a posypala mletou chilli papričkou..

    Zbojnícke vrkoče (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    a zaplietla do vrkočov.../mala som ešte kúsok z lopatky, tak som k nim pridala, aby boli 3 kusy...na konci som vrkoče spojila ihliciou, aby sa pri pečení nerozplietli...

    Zbojnícke vrkoče (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    na panvicu som dala 1 lyžicu bravčovej domácej masti a prudko opiekla vrkoče z oboch strán..

    Zbojnícke vrkoče (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    masť z výpeku a 1 lyžicu masla som dala na panvicu, pridala pokrájanú cibuľu a strúčik cesnaku.. a uložila som na opečenú cibuľu vrkoče...ihneď na začiatku som vrkoče poliala čeršňovicou a potom červeným vínom...počas pečenia som podlievala vínom a pridala som aj 2 lyžice domáceho kečupu...takto sa dusilo a opekalo 2 hodiny..

    Zbojnícke vrkoče (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    pokiaľ sa mäso dusilo,.očistila som si moje nové zemiaky zo záhrady...väčšie som pokrojila na štvrťky a malé som nechala v celosti...uvarila v osolenej vode a posypala petržlenovou vňaťkou...

    Zbojnícke vrkoče (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    upečené vrkoče a uvarené zemiaky som uložila na tanier,,,,pod zemiaky som položila listy hlávkového šalátu a posypala pertžlenovou vňaťkou...prajem dobrú chuť..

    Zbojnícke vrkoče (fotorecept) - obrázok 9

Diskusia k receptu

helca103
Izka velmi pekné a tie ružové zemiačky k tomu paráda :-)
elixir
Izka, páčia sa mi Tvoje recepty, pripravíš často z miestnych surovín jedlá ktoré nepoznám, neviem či ich vytváraš vo svojej fantázii, alebo sú niektoré aj tradičné, ale som naozaj očarená paletou chutných jedál, ktoré prezentuješ. :)
salinka
Chcela by som mať také vrkoče:-) Ale dlho by nevydržali:-)))
Krásne nafotené.
izabella929
@salinka moja, mala som ja také vrkočiská...ej či ma maminka dokvákala, kým mi ich zaplietla...do školy som musela vstávať o hodinu skôr, aby ma mohla učasať a zapliesť...)@gordonko...te ším sa , že sa ti páčia...@horalka66.... @helca103..tento rok mám zasadené také ružovky a sú krásne oválne a veľmi chutné...)@elixir...rada vymyšľam jedlá aj zákusky...neznášam stále to isté dokola...mám rada zmenu...všade aj v živote.-)))tvoje recepty sa mi tiež páčia.-))) ďakujem vám všetkým za komentáre.-))
elysa
ďaľšia chutná paráda od Teba...:))
sracz
....... nemôžem písať ani rozprávať, lebo na mňa práve zaútočil "prudký slinotok"!!! Ja k nedeľňajšiemu obedu chystám "aljašského lososa a hrebenatky na grile s restovaným šalátom", ale už ma na ne, akosi, prešla chuť! Za všetko môžeš iba Ty, milá izabella929 a Tvoj "provokatívny rcp! ....... ale naraz nemôže mať človek všetko! -:)))
mariamka
izabelka ja uz neviem, co mam povedat, v praci by som povedala, ze nam "kazite normy" :)) taku vcelicku v kuchyni, zahrade, vsade.. som uz davno nevidela, so srdieckom a dusou na dlani, ste vazne prototyp ,, tie vrkoce zapletat a este to krasne opisat,, nemam slov
afataga
tak toto sa ti naozaj vydarilo, obdivujem tvoju trpezlivost, mne by sa to asi nechcelo :-) ale vyzera to ako od profika, predpokladam, ze tak aj chuti
mracik9
izabella929,super krásny receptík,radosť pozerať :))
pusta
krásne a chutné jedlo, ako všetky tvoje recepty.
angast
tvoje recepty nemajú chybu . Sú vynikajúce.
irenaw
Izka teba by zbonjíci vyvážili nazbíjaným zlatom, keby si im varila a piekla :-)
irenaw
...zbojníci malo byť... ale možno aj zbonjíci ;-)
anina6
zasa jeden z tvojich úžasných receptov, vidím, že fantátii medze nekladieš. super.
helica
Izabela929 to jedlo vypadá tak fantasticky, že ho je škoda zjesť. To by malo ísť do novín! Prosím zabaľ mi (samozrejme do tých novín) a pošli!
Myslím, že aj Pavel Pospíšil s p. Žídekom by zbledli závisťou. Mám typ na slávnostný obed. Díky
izabella929
@marianna33...te ší ma.,-)@helica ...do novín to hádam len baliť nebudem.-))až tak profesionálna nie som ako p.Židek...ale v každom prípade je to papaníčko výborné.-) a ďakujem vám obom za komentáre.-)
marianne
na Novy rok robievam Janosikov vrkoc,nieco podobne,ale tie pasiky sa prekladaju slaninou,bol tu ten recept,ale uz nie je.Buduci rok ak dozijeme,tak spravim tieto Tvoje zbojnicke @izka ,mas to na 1*:-)
jujoska
nadherny uces, len co je pravda, si velmi sikovna Izka
tinca
pekné jedlo,kedysi to pridala aj čistinka,mám ich uložené:)
irenaw
Izabelka, písala som ti pri Mariamkinom cesnakovo-fazuľovom dipe niečo o cesnaku. možno poznáš a možno nie ;-)
annan
Nie som na vareche dlho ale myslím,že si naozaj šikovná a určite všetko toto tvoje varenie,pečenie robíš s láskou.Ukladám do KK,ako skoro všetky tvoje recepty.