Foto: izabella929
Z bravčovej panenky som dnes urobila na obed zbojnícke vrkoče s novými zemiakmi z mojej záhrady...vrkoče som počas pečenia podlievala červeným vínom..
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
bravčovú panenku som umyla, osušila, odblanila..
-
2
prerezala po dĺžke na polovicu..
-
3
každú polovičku som po dĺžke rozdelila na 3 časti...
-
4
vrkoče som osolila, okorenila a posypala mletou chilli papričkou..
-
5
a zaplietla do vrkočov.../mala som ešte kúsok z lopatky, tak som k nim pridala, aby boli 3 kusy...na konci som vrkoče spojila ihliciou, aby sa pri pečení nerozplietli...
-
6
na panvicu som dala 1 lyžicu bravčovej domácej masti a prudko opiekla vrkoče z oboch strán..
-
7
masť z výpeku a 1 lyžicu masla som dala na panvicu, pridala pokrájanú cibuľu a strúčik cesnaku.. a uložila som na opečenú cibuľu vrkoče...ihneď na začiatku som vrkoče poliala čeršňovicou a potom červeným vínom...počas pečenia som podlievala vínom a pridala som aj 2 lyžice domáceho kečupu...takto sa dusilo a opekalo 2 hodiny..
-
8
pokiaľ sa mäso dusilo,.očistila som si moje nové zemiaky zo záhrady...väčšie som pokrojila na štvrťky a malé som nechala v celosti...uvarila v osolenej vode a posypala petržlenovou vňaťkou...
-
9
upečené vrkoče a uvarené zemiaky som uložila na tanier,,,,pod zemiaky som položila listy hlávkového šalátu a posypala pertžlenovou vňaťkou...prajem dobrú chuť..
Krásne nafotené.
Myslím, že aj Pavel Pospíšil s p. Žídekom by zbledli závisťou. Mám typ na slávnostný obed. Díky