Foto: elysa
Jednoduchý a chutný recept z Navarené a napečené z jedného hrnca. Rozpis je na 4 porcie a ja som urobila raz toľko, aby zostalo Zobraziť celý popisJednoduchý a chutný recept z Navarené a napečené z jedného hrnca. Rozpis je na 4 porcie a ja som urobila raz toľko, aby zostalo deťom aj na zajtrajší obed.
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Zemiaky (tieto mladé som nechala aj zo šupkou) dobre umyjeme a pokrájame na osminky. Uložíme ich na pekáč, osolíme a posypeme tymianom.
-
2
Kuracie stehná osolíme, okoreníme bielym korením. Ja som pridala aj kuracie ramienka- mám tieto diely veľmi rada, je na nich viac mäsa ako na krídelkách a ich príprava je rýchla a využitie všestranné.
-
3
Nasolené, nakorenené diely obalíme v plátkoch anglickej slaninky, ak máme slaninu v celku, tak ju nakrájame na kocky a rozložíme ju na zemiaky.
-
4
Mäso rozložíme na zemiaky.
-
5
Pridáme červenú cibuľu pokrájanú na osminky- ja som mala veľmi veľkú.
-
6
Pokvapkáme zľahka olejom, prikryjeme alobalom a dáme piecť do vyhriatej rúry.
-
7
Po asi 80 minútach mäso odokryjeme. Necháme pripiecť do chrumkava.
-
8
Podávame so zeleninovým šalátom.
Nejak takto sa podarilo mne - tiež s miešaným šalátikom: