Roštenka s bryndzovo-šampiňónovou hriankou
Ján Staroň
šéfkuchár hotela Grand v Jasnej, 30. júna 2013
šéfkuchár hotela Grand v Jasnej, 30. júna 2013
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
10 minút
príprava
príprava
15 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Z vysokej hovädzej roštenky nakrájame štyri stejky, osolíme, okoreníme ich z oboch strán a naložíme do panenského olivového oleja na 10 minút.
- 2
Stejky grilujeme na rozpálenom grile asi 3 minúty z každej strany. Mäso po ugrilovaní necháme na tanieri odležať zakryté alobalom 3 až 5 minút.
- 3
Hrianka: Z jednej strany opečieme hriankový chlieb. Na opečenú stranu poukladáme orestované šampiňóny ochutené soľou a korením. Na ne natrieme bryndzu zmiešanú s vajíčkom a nasekaným kôprom. Položíme späť na gril a zakryté dogrilujeme. Podávame spolu so stejkom a grilovanými cherry paradajkami.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu