Roštenka s bryndzovo-šampiňónovou hriankou

Ján Staroň
šéfkuchár hotela Grand v Jasnej, 30. júna 2013
Roštenka s bryndzovo-šampiňónovou hriankou
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
10 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

800 g
100 g
30 g
30 g
4 ks
120 g
1 ks
8 ks
8 ks




Postup

  1. 1

    Z vysokej hovädzej roštenky nakrájame štyri stejky, osolíme, okoreníme ich z oboch strán a naložíme do panenského olivového oleja na 10 minút.

  2. 2

    Stejky grilujeme na rozpálenom grile asi 3 minúty z každej strany. Mäso po ugrilovaní necháme na tanieri odležať zakryté alobalom 3 až 5 minút.

  3. 3

    Hrianka: Z jednej strany opečieme hriankový chlieb. Na opečenú stranu poukladáme orestované šampiňóny ochutené soľou a korením. Na ne natrieme bryndzu zmiešanú s vajíčkom a nasekaným kôprom. Položíme späť na gril a zakryté dogrilujeme. Podávame spolu so stejkom a grilovanými cherry paradajkami.

Diskusia k receptu