Foto: hjarta
Recept je z arabskej kuchyne. Irak. Bamie [Okra] je znama aj v Europe. Predava sa cerstva ale aj mrazena. Kto ma moznost moze si Zobraziť celý popisRecept je z arabskej kuchyne. Irak. Bamie [Okra] je znama aj v Europe. Predava sa cerstva ale aj mrazena. Kto ma moznost moze si urobit aj susenu.Bamie sa pripravuje z jahnacieho, baranieho masa, hovadzieho masa, kuracieho masa. Patri madzi moje oblubene jedla, pripravuje sa bezne k obedu, navstevam atd.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
1 kg |
|
1/2 ks |
|
10 g |
|
1 - 2 ks |
|
2 ks |
|
1 ks |
|
1 PL (alebo podľa chuti) |
|
1 ČL |
|
podľa chuti |
|
podľa potreby |
|
Príloha: | |
|
Postup
-
1
priprava- kurca si umyjeme, cibulu si pokrajame na drobno, baranie mastne si pokrajame a dame do hrnca a trosku oprazime. pridame kurca, trosku osmazime a zalejeme vodou a nechame varit. Pokrajame si paradajky na drobne kocky a pridame ku kurcatu. pridame koreniny, sol a nechame varit, kym sa kurca neuvari.
- 2
ocistime si bamie tak, ze klobucik odrezeme, a kusok zo spicu. Umyjeme a mozeme nechat namocene. Ked sa nam kurca uvarilo, vyberieme na tanier a nechame vychladnut. Do vyvaru dame bamie [ okra] a varime cca 10-15 minut. Musi byt makka. Ke uz mame Bamie makke, pridame paradajkovy pretlak, a povarime cca 5 minut. Odstavime, pridame pretlaceny cesnak, dochutime a podavame. Priloha ryza. Dobru chut.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
úžasný recept @hjarta
PS: a ukaz sa uz konecne ..:)
Hjarta, slubujem ze len kvoli tebe napisem a TU! aby si nemusela ku mne chodit inam celu stat..
-dufam, ze tu recept ten nechas... nevidim dovod, aby si ho zmazala