Foto: habakukurica
Keď k nám má prísť vypnúť pracujúca odrastená mládež, rodičia, svokrovci a iní :)
Suroviny
Tanier č. 1: | |
2 ks |
|
2 - 3 lyžičky |
|
2 ks |
|
|
|
|
|
|
|
Tanier č. 2: | |
250 g |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tanier č. 3: | |
4 ks |
|
|
|
|
|
|
|
Grepovo-granátovo jablková-limetková voda: | |
5 ks |
|
3 ks |
|
2 ks |
|
|
|
1 ks |
|
Postup
-
1
Tanier č. 1: Pizza z tortíl -
Myslím, že receptov na "tortilovú pizzu" je tu viac než dosť. Je to extrémne rýchle, jednoduché a chutné jedlo. Ja osobne som vytvorila dva typy. Prvá je s bazalkovým pestom, paradajkami a nejakým plesnivým, mimoriadne smradľavým syrom z francúzkeho týždňa z Lidlu :) druhá bola s pastou z čiernych olív (kúpite ju v Kauflande a verte, že ak ju raz ochutnáte budete preveľmi rozmýšľať kde by ste ju nešupli:), paradajkami a mozarellou. Obe tortily som hodila na plech a dala piecť na najvyššiu teplotu až kým sa syr neroztopil a jemne zapiekol. V tortilách je pomerne dosť tuku preto nezostanú suché ale sú len jemne po okrajoch nachrumkalé.- 2
Tanier č. 2: Talianské jednohubky -
Vezmeme špáratka, jednu cherry paradajku, jednu minimozarelku a lístok bazalky - všetko napichneme a tento postup opakujeme až kým tanier nie je plný:) pekne naukladáme na tanier, prihodíme zopár olív, veľmi jemne pokvapkáme olivovým olejom, jemne osolíme a okoreníme čerstvo namletým čiernym korením.- 3
Tanier č. 3: Varené vajíčka so špenátom a bazalkou -
Vajíčka uvaríme na tvrdo, nakrájame na štvrťky a naservírujeme na listy čerstvého špenátu a bazalky, Jemne osolíme, okoreníme a pokvapkáme olivovým olejom.- 4
Tanier č. X:
Ja rada servírujem rozmanité čerstvé ovocie - dyňu, pomaranče, mango - všetko možné, ktoré je príjemným osviežením.- 5
Grepovo-granátovojablková-limetková a iná voda:
NAJLEPŠIA ŠŤAVA NA SVETE! Džúsy už ani zďaleka nekupujeme - všetko čo má len kus vody v sebe sa snažíme odšťaviť :) ale spomedzi všetkých možných kombinácií je táto predsalen tá naj.
Ručne na odšťavovači citrónov si odšťavíme 4-5 grepov, 2 pomaranče, 3 limetky, 1-2 citróny a 1 väčšie granátové jablko. Nakrájame si dyňu na kocky, limetky a citróny buď pridáme tie vyšťavené (vopred ale dôkladne vyumývané) alebo nové nakrájané na štvrťky. Všetko vylejeme do džbánu, pridáme ľad a dolejeme 300-500 ml vody. Mňam!
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu