Bryndzové halušky májové a slovenské
Pravá salašnícka bryndza má v znaku biely trojlístok v zelenom obdlžníku a je patentovaná. Je robená výlučne...
Pohánka so zeleninou
Ešte v živote som nejedol pohánku a tak som si povedal, že to skúsim a niečo...
Hríbiková praženica
Možno je to pre niekoho zbytočný recept, ale každý musí niekde začať a boli časy, ...
Risotto so špargľou
keď neviem čo variť, alebo mám chuť na niečo jednoduché a rýchle urobím si risotto...
Pikantné mäsové roládky
Inšpirácia z knihy Európska kuchárka, pôvodný recept s arašidami pochádza z Luxemburska. Pripravila som...
Jemná lahodná nátierka z tresčej pečene
Už dávno sme nemali tresčiu pečeň, spravila som z nej nátierku na večeru, použila som...
Cuketový quiche
Pre všetkých, ktorí ešte nepočuli slovíčko quiche, je to jednoducho slaný koláč. Základom je...
Špargľa na indický spôsob
Pre milovníkov indickej kuchyne alebo pikantnomilcov. Recept je zo stránky chillichilli. sk, prevzala som ho aj...
Zdravšia verzia pizze
Ak máte výčitky po zjedení klasickej pizze, tu vám ponúkame jej zdravšiu verziu! Ďalšie zdravé recepty...
Šalát s cuketou ochutený nálevom z uhoriek
Častejšie sa snažím jesť surovú zeleninu. Kedže som mala doma zrovna zvyšky póru aj cuketu a...
Kačka na repíku
Recept som si odfotila z časopisu u mojej mamky pretože som sa chystala upiecť kačku, ktorej...
Slaný orechový slimák
Cevizli salyangoz... ;-) "Orechy" ako plnka, sa dajú použit nielen na sladko :-) ale i na...
Sladký camembert
Camembert robím buď grilovaný s brusnicovou omáčkou a pečenými baby zemiakmi alebo takto. Táto príprava mi...
Slepý guláš
Slepý guláš je veľmi chutný, jednoduchý a rýchly recept slovenskej kuchyne, na nete som našla...
Kuracie prsia dva druhy syra a opekané zemiaky
kuracie prsia osolime okorenime pridame horčicu šampinony kapia bambino cibulu syr a červenu papriku zalejeme vyvarom zakrit...
Bravčové stehno na kmíne s hranolčekami a ryžou
To bola dnes dilema. Rezne, alebo niečo ľahšie? Ja by som bola za rezne:-)
Špenátový závin
Na masle opečieme pór, pridáme scedené špenátové listy, dusíme. Osolíme, okoreníme, na...
Polievka z bažanta s bielym vínom Chardonnay
Už je to veľa rokov, čo som varila polievku z bažanta, asi rok sa na...
Kura na zemiakoch
Tetno recept som našla na internete. Chutí veľmi dobre ale kto nemá moc rád kyslé, dajte...
Tagliolini al nero di seppia
Dostal som jednoducho chuť na niečo fajnové :) Tento recept je náročnejší na rýchlosť a koordináciu...
Ravioly s „vlčou“ plnkou na krevetovej omáčke
Pizza a cestoviny – cez ne pozná taliansku kuchyňu väčšina sveta. Pritom je však omnoho bohatšia,...
Buchty s tvarohom
Asi každý má rád buchtičky, ale tieto tvarohové sú naozaj výnimočné , dnes som ich...
Seitan steak na bazalkovom fenikli
Rýchle jedlo, ktoré zasýti. Výrazny fenikel s jemnou bazalkou tvoria krásnu harmóniu.
Špargla na bylinkách s anglickou slaninou i bez
Bylinky a slanina se s jemným chřestem chuťově velmi dobře doplňují. Inspirovala jsem se receptem Jamie...
Brokolicové špaldové cestoviny
Tento recept patrí medzi diétnejšie jedlá, u nás si ho obľúbili všetci :)
Segedínsky guláš z vykosteného morčacieho stehna
Dnešný obed som robila pre návštevu, ktorá nemôže bravčové mäso a preto pridávam recept... nenašla som...
Hlivovo-cuketová zmes na cestoviny
Na toto jedlo potrebujeme tri potraviny + 30 minút času.