Poľovnícky jagerek fotorecept

gordonko - fotkagordonko, 25. októbra 2014
Poľovnícky jagerek (fotorecept)
Foto: gordonko

... bola divina , poradili mi toto

45 minút
príprava
15 + 45 minút
tepelná úprava

Suroviny

cca500 g
cca200 g
2- 4 ks
2-3 domáca
2-6 strúčikov

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    potrebné suroviny

    Poľovnícky jagerek (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    dáme si obvariť srdce a plúcka

    Poľovnícky jagerek (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    obvarené srdcia a plúcka nakrájame na rezančeky

    Poľovnícky jagerek (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    na bravčovej masti si osmahneme cibulu - robil som v tlakovom hrnci

    Poľovnícky jagerek (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    prisypeme pokrájané srdco a plúcka a dusíme do mäka

    Poľovnícky jagerek (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    medzi tým si odblaníme pečienku a pokrájame ju na rezance

    Poľovnícky jagerek (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    ani ľadvinky neprišli na zmar

    Poľovnícky jagerek (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    máme podusené srdce a plúcka

    Poľovnícky jagerek (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    pokrajáná pečienka ide do hrnca ( pridal som aj zopár kúskou morčacej pečienky )

    Poľovnícky jagerek (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    pridáme koreniny Divočina , paprika sladká aj pálivá , štipku čierného korenia prelisovaný cesnak

    Poľovnícky jagerek (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    prilejeme červeného vína (nie veľa ) a chvilku povaríme .... nie dlho iba pokial nebude pečenka hotová cca 10 minut

    Poľovnícky jagerek (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    ked je hotovo osolíme a poprípade ešte dochutíme

    Poľovnícky jagerek (fotorecept) - obrázok 12
  13. 13

    hotovo .... DOBRÚ CHUŤ

    Poľovnícky jagerek (fotorecept) - obrázok 13
Recept je zaradený do kategórií:
Diviačie mäso, Hlavné jedlá, Obed, Večera, Varené, Bezlepková diéta

Diskusia k receptu

paploska
gordonko, tak tak toto jedlo u nás oco pravidelne mohol variť, len keď sme boli všetci mimo :-) silná aróma 5* za spracovane
tiginko
tak toto určite nikdy variť nebudem, ale veľmi rada by som to ochutnala. Vyzerá to na luxusnú dobrotu. Pekne predstavený recept @gordonko
1x radost
eviana
@gordonko... Ty to jednoducho umíš chlape... kto umí, umí, kto neumí čumí a slintá ako teraz ja... tlieskam, mňam 5*
daguska
Jedla som priamo u polovníka.Je to vynikajúce.Varit síce nebudem,ale ty si navaril chutne.
jozka2
Vyzera vynikajuco urcite aj tak chute,len nie je dost suche.Mozna by nezaskodilo viac toho dzusu,co povies?
terinka55
Toto by som určite nevarila. Ale ochutnala by som. Určite to výborne chutí.
gordonko
@jozka2 ....suché ????? , ešte mi bolo povedané že tej šťavy tam mam viac ako treba a to som dal iba 2 varechy bravčovej masti a niečo do 1 dcl červeného vína ....viac ani slzu
joni
Práve ho idem po celodennej práci variť a dúfam, že si pri ňom trochu oddýchnem a že sa podarí.
joni
Jagerek som dovaril, je Ok, víno dorazil, akurát nemá kto kostovat, už len keď sa ráno zobudia hladosi. Recept je jednoduchý a je Ok, akurát tá devína je niekedy problém, ale pokiaľ má človek ešte nejakých dobrých kamošov, ktorý sú poľovníci, tak všetko ide ľahšie.
gordonko
@joni som rád ,že Ti chutilo .... viem že diviny je pomenej ,ale niekto má divú ženu či svokru ...ktovie ako by znich chutilo ....... maj sa PEKNÝ DEŇ
gabbika
V sobotu som podľa Vášho receptu robila pekne na ohníku v kotlíku vnútornosti z ovce a poviem Vám, bola to PARÁDA! Ďakujem za recept, o rok pri zabíjačke určite zopakujem ;-)