Belehradský rezeň fotorecept

tinca - fotkatinca, 25. októbra 2014
Belehradský rezeň (fotorecept)
Foto: tinca

Mám rada eintopf, teda jedlá v jednom hrnci, no a toto je jedno z nich. Chutné jedlo, rýchlo hotové a bez zbytočného riadu.

4
porcie
20 minút
príprava
70 minút
tepelná úprava

Suroviny

400 g
Na lečo:
2 ks
10-12 ks farebné
1 ks
3 strúčiky
1 kúsok
800 g




Postup

  1. 1

    Karé si jemne naklepeme, osolíme a okoreníme. Opečieme z oboch strán na oleji. Potom podlejeme rezne horúcou vodou a dusíme.

    Belehradský rezeň (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Z uvedených surovín si pripravíme lečo, ale nie úplne do mäkka, zelenina musí byť ešte chrumkavá. Nakoľko som mala sladkú papriku, tak som použila aj chilli papričku, aby jedlo nabralo na pikantnosti. Môžete použiť klasické rajčiny na lečo,ktoré už nie sú ktovieakej kvality, tak ja som pužila farebné shery. Ďaľšia varianta je aj zavárané lečo.

    Belehradský rezeň (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Cca po pol hodine dusenia pridáme lečo k mäsu a ešte trošku podlejeme, aby bolo mäso zakryté..Medzitým si očistíme zemiaky, ktoré pokrájame na kolieska. Keď už začína mäso mäknúť, pridáme zemiaky, ak treba ešte podlejeme a dochutíme soľou. Varíme kým zemiaky nezmäknú.Tieto nám šťavu zároveň zahustia.

    Belehradský rezeň (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Belehradský rezeň podávame na zemiakoch poliatych zeleninovou šťavou. Dobrú chuť!

    Belehradský rezeň (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

jozka2
Tica,tieto rezne boli jeden cas velmi modern,ja ich mam velmi rada.Mnoho krat aj robim.5*
daguska
Velmi chutné jedlo,obcas robievam.Pekne si navarila.
mesiar50
Rad by som si pochutnal na tak dobre vyzerajucom masku. 5 *
elysa
chutné jedlo a bez zbytočného riadu :)
brambora
ja robiem tiez, u nas sa to vola "ďábel", zemiaky ale varim zvlast. ;)
capko
Chutné a skvelé máš 5***** a ukladám do KK.
terinka55
Výborne si navarila. Robím podobne. Lečo však nepripravujem zvlášť. Chválim.
tinca
všetkým ďakujem za komentáre na môj rcp. @terinka tam musí ísť lečo,len ja ho nezaváram,lebo nemám záhradku a paprika,rajčiny sú celoročne dostupné,takže preto som si urobila čerstvé:)
tatranka
Príma chutný recept.Obrázok priam spieva a láka na dobrú baštu. Robím skoro rovnako.
jarunka
Velmi dobra papanica :-) podobne robim aj ja podavam aj s ryzou
dellawar
To som nevedel. V Belehrade Shery. A znovu olejové prasa.
rela
Tiež sme to v minulosti robievali ale v lete. Vďaka za pripomenutie, teraz skutočne nie je problém kúpiť papriku po cely rok.
pacik
Dnes som si spomenula na toto jedlo, tak som sa dala hľadať recept a vybrala som si tvoj. Skvelé na leto a horúčavy :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia