Foto: elysa
Rada varím v parnom hrnci, potraviny stačí "naložiť" do hrnca a nastaviť časovač... Ešte radšej som tomu, že takéto jedlá pripravené v pare chutia Zobraziť celý popisRada varím v parnom hrnci, potraviny stačí "naložiť" do hrnca a nastaviť časovač... Ešte radšej som tomu, že takéto jedlá pripravené v pare chutia aj mojim deťom.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
2 ks bez kože |
|
4 ks plátky |
|
2 ks tenké plátky |
|
2 PL (alebo jogurt) |
|
1 strúčik |
|
|
|
|
|
2 ks veľké |
|
|
|
|
|
čerstvá |
|
|
|
|
Postup
-
1
Kuracie prsia mierne naklepeme, osolíme, okoreníme a položíme na kus potravinovej fólie. Na ne položíme plátky šunky. V miske zmiešame jemne osolenú a pretlačeným cesnakom ochutenú smotanu.
-
2
Natrieme na šunku.
-
3
Na "náter" uložíme plátky syra.
-
4
Rolky pekne zrolujeme...
-
5
A na pevno zatočíme do fólie, na okrajoch ako cukríky...
-
6
Pripravené na parenie...
-
7
Uložíme ich na dolné poschodie parného hrnca, pridáme očistenú, jemne posolenú zeleninu... Ružičkový kel som dala priamo z mrazničky, bežne používam pri takomto varení mrazenú zeleninu rovno z mrazničky.
-
8
Zemiaky očistíme a pokrájame na štvrtinky, potom hrúbku asi 0,5cm. Posypeme soľou, drvenou rascou a rozmarínom- tým len veľmi opatrne, je riadne aromatický- teda podľa mňa.
-
9
Za pomoci rúk zemiaky ešte v mise premiešame, aby boli koreninami obalené a uložíme ich do parného hrnca na vrchné poschodie.
-
10
Časovač nastavíme na 40 minúta necháme hrniec pariť, sem- tam naň pozrieme, či sa voda nevyparila...
-
11
A ešte som "stretla" v chladničke pár šampiónov, šup tam pri zemiaky s nimi...
-
12
Rolky odbalíme z fólie a šikmo pokrájame, naložíme na tanier spolu zo zemiakmi a zeleninou.
Vyusmievala si ma do nemoty a krásne inšpirovala súčasne, ďakujem :)
www.facebook.com/groups/317225508482458/...