Foto: kukulienka71
Jedná sa o minútku z hydinového mäsa, pôvodne z kuraťa. Neviem, kto bol Durand :-) Zrejme francúzsky kuchár, ktorý vymyslel tento spôsob úpravy, lebo Zobraziť celý popisJedná sa o minútku z hydinového mäsa, pôvodne z kuraťa. Neviem, kto bol Durand :-) Zrejme francúzsky kuchár, ktorý vymyslel tento spôsob úpravy, lebo recept som našla medzi francúzskymi a nesklamal ma.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
morčacie prsia umyjeme, osušíme, nakrájame na približne rovnaké kúsky
-
2
osolíme, okoreníme a obalíme ich v múke. Prudko ich zo všetkých strán opečieme na rozhorúčenom oleji.
-
3
Počas pečenia mäsa som parila zemiaky na prílohu.
-
4
Stíšime plameň a mäsko dopečieme do mäkka, trvá to len pár minút. Vyložíme do do inej nádoby a udržujeme v teple. Do výpeku pridáme nadrobno pokrájanú cibuľu a opekáme ju na vyššej teplote, pozor, nespáliť! Očistený a prelisovaný cesnak pridáme k cibuli spolu s nakrájanými rajčinami, kto chce, môže ich blanšírovať(zbaviť šupky vo vriacej vode), nám šupky nevadia.
-
5
hneď som prisypala aj na rezančeky nakrájanú morčaciu šunku, trocha všetko poopekala a zaliala vínom.
-
6
Omáčku som nechala vrieť asi 7 minút, zatiaľ sa prebytočná tekutina odparila, zmes sa zahustila a správne ochutila. Jedlo bolo hotové.
-
7
Už som len posekala petržlenovú vňať na parené zemiaky, nabrala na taniere k mäsu a poliala omáčkou. Je to vynikajúce;-)
Diskusia k receptu