Domáca pizza bez váženia

jarinca - fotkajarinca, 23. októbra 2014
Domáca pizza bez váženia
Foto: jarinca

Tento recept používame už veľmi dlho a jeho výsledok nám veľmi chutí. Je veľmi jednoduchý a nepotrebujete naň žiadne váženie surovín. Určite to zvládne Zobraziť celý popisTento recept používame už veľmi dlho a jeho výsledok nám veľmi chutí. Je veľmi jednoduchý a nepotrebujete naň žiadne váženie surovín. Určite to zvládne každý.

15 minút
na 200 °C

Suroviny

1,5 šálky
2,5 PL
4,5 šálky
1,5 ČL
1 kocka
trocha k droždiu




Postup

  1. 1

    Toto množstvo by malo stačiť na tri 30cm okrúhle základy na pizzu. My z tohto množstva robíme dva plechy. Z uvedených surovín zamiesime cesto a necháme nakysnúť. My na túto využívame pomoc domácej pekárničky.

    Domáca pizza bez váženia - obrázok 1
  2. 2

    Cesto vyvaľkáme do kruhu (prípadne na veľkosť plechu) na doske poprášenej múkou. Uložíme ho na vymastený plech. Cesto potrieme olejom a paradajkovým pretlakom.

    Domáca pizza bez váženia - obrázok 2
  3. 3

    Na cesto poukladáme rôzne prísady podľa vlastného výberu. Komu čo chutí :).

    Domáca pizza bez váženia - obrázok 3
  4. 4

    Pečieme pri 200°C, 15 minút. Dobrú chuť.

    Domáca pizza bez váženia - obrázok 4

Diskusia k receptu

jozka2
pizzove cesto mas velmi dobre zlozenie,ale oleja mozes s kludom dat 1 pl,staci.Toto mi poradil jeden talian ku ktoremu chodim kupovat pizzu,alebo len cesto ak som leniva si ho sama urobit.Mas ju krasnu,skus obcas nakombinovat kuracie maso,hrasok,cibulu,ananas./moze aj paprika/




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia