
Bravčové Tonkatsu
Veľmi jednoduchý spôsob, ako si doma pripraviť skutočné japonské Tonkatsu.

Jarná špičková polievka
Pri ceste na záhradu rastú v tráve popri chodníku huby, tanečnica poľná, ľudovo nazývaná špička....

Bezlepkové zemiakové placky
Zemiaky a cibuľu nakrájame na menšie kúsky a rozmixujeme na jemnú kašu. Pridáme 3 strúčiky prelisovaného...

Tigrie krevety na Rebelote
Jednoduchý a rýchly recept, ktorý nielen zasýti ale aj osvieži.

Bezlepkové langoše z cesta kysnutého v chladničke
Z droždia, 100 ml vody alebo mlieka, a cukru pripravíme kvások.

Bezlepkové tvarohové guľky
Do misky postupne pridávame tvaroh, vajce, soľ, roztopené maslo, práškový cukor, Universal...

Lahôdkový zapečený baklažán
Som srdcom i dušou patriot slovenskej kuchyne, no aj ja mám svoje slabôstky. Jedna z nich je francúzska kuchyňa....

Segedínsky guláš z kuracích stehien
U nás obľúbené jedlo, z trošku iných surovín ako býva zvykom. Základom sú kvalitné suroviny....

Polenta s hubami a cuketou
Námet na rýchly obed alebo večeru pred nastávajúcou sezónou cukiet....

Raw cuketové špagety
Cuketu poriadne umyjeme a špiralizérom ju nastrúhame na špagety. Trošku zasolíme a necháme odstáť, kým...

Hráškové rizoto s tofu
Ak doma máte čerstvý hrášok, spravte si fantastické rizoto, ktoré chutí veľkým aj malým a...

Špenátová polievka so smotanou a strúhaným vajíčkom
Zeleninu očistíme a nakrájame na kocky. Umyjeme špenát a v hrnci ho na olivovom oleji pomaly...

Tatársky biftek
Jednoduchý a rýchly recept na legendárnu dobrotu, ktorú ocenia všetci gurmáni.

Plnený jarný kaleráb
Nie je to obed, skôr taký chrumkavý olovrant z jarného krehkého kalerábu.

Bezlepkový cuketový koláč s kôprom
Aj vám už dozrievajú cukety v záhradke alebo ste si z trhu priniesli domov túto obľúbenú zeleninu?...

Pečené jahňacie rebierka na rasci s plnenou brušnou blanou
Na sviatočný obed som upiekla jahňacie rebrá a brušnú blanu som naplnila a urobila som z nej...

Ohnivý slaný dezert
Toto jedlo je jednoduché a veľmi palivé. Ostala mi ryža a mozzarellu bolo treba spracovať...

Burger s trhaným kuracím mäsom
Vyskúšajte tieto chutné burgre s mäkučkým trhaným mäskom. Príprava je ozaj jednoduchá a isto ho nebudete robiť prvý a poslednýkrát....

Medailóniky z bravčovej panenky s parmezánom
S týmto jemným druhom bravčového mäsa pracujem zásadne v „rukavičkách“. Spravidla ho používam, keď „hádžem ramená“ pred vzácnejšími návštevami a chcem im pripraviť rýchlu „minútku“, než sa usadia a vypijú uvítací slovenský mok....