Zemiakovo-mäsová maškrta
Chutne pripravené zemiačiky z kuchyne našich starých matiek majú svoje čaro detských čias. Vyskúšajte tento recept... trošku zmodernizovaný.
porcie
príprava
na 200 °C
Suroviny
400 g mleté |
|
4 - 6 ks väčšie |
|
2 - 3 ks lahôdková |
|
2 ks |
|
1 ks červená |
|
1 zväzok |
|
120 ml |
|
2 - 3 trojuholníky |
|
3 ks |
|
|
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Zemiaky so šupkou uvariť v mierne osolenej vode. Cibuľu nakrájať na 3 - 4 cm rezance, mrkvu postrúhať na hrubo, kapiu nakrájať na malé kocky a koriander posekať na drobno.
- 2
Niektorí z nás koriander neznesú (údajne sú to genetické predispozície). Moja dcéra patrí medzi nich a tak radím: nahraďte koriander rascou, pomôže aj Garam Masala - zmes korenia vyrobená z rôznych zložiek. Karí sa nehodí, lebo tiež obsahuje koriander.
- 3
Na oleji podusiť cibuľu s kapiou, pridať mleté mäso, ochutiť mletou paprikou, mletým korením a soľou (podľa chuti). Premiešať a podusiť pod pokrievkou. Neskôr pridať mrkvu, podusiť a posypať koriandrom.
- 4
Uvarené zemiaky, postrúhaný (prelisovaný) cesnak, tavený syr, soľ, korenie a koriander roztlačiť na kašu.
- 5
Do vychladnutej mäsovej zmesi pridať 3 vajíčka a premiešať. Zmes mäsa rovnomerne rozotrieť na vymastený pekáč. Na mäso naniesť zemiakovú kašu - pekne zahladiť. Vidličkou do zemiakovej kaše vykresliť plytkú mriežku. Vo vyhriatej rúre zapiecť do ružova a chrumkava.
Tiež zapekané mäso:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ďakujem, snažím sa. No a fantázii sa samozrejme medze nekladú.