Zapekané mäso
Zapekané mäso

Zemiakovo-mäsová maškrta

miroslat - fotkamiroslat, 28. apríla 2021

Chutne pripravené zemiačiky z kuchyne našich starých matiek majú svoje čaro detských čias. Vyskúšajte tento recept... trošku zmodernizovaný.

4 - 6
porcie
20 - 30 minút
príprava
50 - 60 minút
na 200 °C

Suroviny

400 g mleté
4 - 6 ks väčšie
2 - 3 ks lahôdková
2 ks
1 ks červená
1 zväzok
120 ml
2 - 3 trojuholníky
3 ks




Postup

  1. 1

    Zemiaky so šupkou uvariť v mierne osolenej vode. Cibuľu nakrájať na 3 - 4 cm rezance, mrkvu postrúhať na hrubo, kapiu nakrájať na malé kocky a koriander posekať na drobno.

  2. 2

    Niektorí z nás koriander neznesú (údajne sú to genetické predispozície). Moja dcéra patrí medzi nich a tak radím: nahraďte koriander rascou, pomôže aj Garam Masala - zmes korenia vyrobená z rôznych zložiek. Karí sa nehodí, lebo tiež obsahuje koriander.

  3. 3

    Na oleji podusiť cibuľu s kapiou, pridať mleté mäso, ochutiť mletou paprikou, mletým korením a soľou (podľa chuti). Premiešať a podusiť pod pokrievkou. Neskôr pridať mrkvu, podusiť a posypať koriandrom.

  4. 4

    Uvarené zemiaky, postrúhaný (prelisovaný) cesnak, tavený syr, soľ, korenie a koriander roztlačiť na kašu.

  5. 5

    Do vychladnutej mäsovej zmesi pridať 3 vajíčka a premiešať. Zmes mäsa rovnomerne rozotrieť na vymastený pekáč. Na mäso naniesť zemiakovú kašu - pekne zahladiť. Vidličkou do zemiakovej kaše vykresliť plytkú mriežku. Vo vyhriatej rúre zapiecť do ružova a chrumkava.

Diskusia k receptu

evanaaa
Poznám, teda nie úplne toto, ale podobne som robila, no dávno a tuším som to pyré dala aj pod mäso, aj navrch, takže bolo v strede, len tam nebola mrkva, ale ho oprášim a spravím, no miesto koriandra možno dám medvedí cesnak. Ja som lyžicou spravila priehlbinky ( namočenou v oleji) a do nich som vyklepla ku koncu zapekania vajíčka. Ale aj takto sa mi to páči. Máš dobré recepty, @miroslat.
1x haji




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia