Jarná fazuľová polievka
Foto: blissofplants
4
porcie
porcie
120 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
1 PL (podľa vlastného výberu) |
|
1/4 ks |
|
1 strúčik |
|
1/4 ks |
|
za malú hrsť |
|
250 g (namočená cez noc vo vode) |
|
1,5 l |
|
1 ks veľký |
|
1 ks |
|
1/2 ks |
|
1/2 ks |
|
za malú hrsť |
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Na oleji opražíme nadrobno nakrájaný pór, papriku, cesnak a paradajky.
- 2
Premiešame, pridáme prepláchnutú a vopred namočenú fazuľu s vodou a varíme približne hodinu.
- 3
Všetku zvyšnú očistenú nakrájanú zeleninu (okrem špargle) pridáme do polievky. Varíme kým je fazuľa a zelenina takmer mäkká.
- 4
Dobre ochutíme. Na záver pridáme nakrájané kúsky špargle a varíme kým fazuľa a zelenina sú mäkké.
- 5
Podávame s chrumkavým toastom.
Tiež fazuľová polievka:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ďakujem ti velmi pekne 🧡🤗
Krásny deň aj tebe❣🌸