Foto: miroslat
Kuracie mäso mám rád a rád sa o jeden vynikajúci recept podelím...
porcie
príprava
na 200 °C
Suroviny
Omáčka: | |
125 ml (alebo olivový) |
|
1 ČL |
|
1 ČL |
|
1 ČL |
|
1 ČL |
|
1 ČL |
|
Kuracie hrude: | |
1 kg |
|
1 ks stredne veľký |
|
1 ks |
|
1 ks väčšia |
|
2-3 strúčiky |
|
1 dl |
|
1 zväzok |
|
20 ml |
|
1 ČL |
|
1 PL |
|
1 ČL |
|
|
Postup
-
1
Ingrediencie na omáčku (nálev, pác - ako chcete) dobre rozmiešať metličkou.
- 2
Kuracie hrude (asi 6 ks) prerezať na tenšie a dlhšie kusy. Postupne klásť na tácku a kus po kuse výdatne polievať omáčkou. Touto omáčkou sa chuť znásobí. Prikryť napr. fóliou a odložiť do chladničky na 0,5 až 1 hodinu (odporúčam 1 hodinu a viac).
- 3
Zemiak a mrkvu nakrájať na kocky veľké asi ako hrášok a na "knedlíkovom vejáriku" napariť do mäkka. Po vychladnutí (5-6 min.) pridať posekanú petržlenovú vňať a na drobno nakrájanú cibuľu, ďalej hrášok a pretlačený (postrúhaný) cesnak. Premiešať a pridať olej, korenie a soľ podľa vlastnej chuti.
- 4
Na kusy kuracej hrude položiť asi za 1 PL zeleninovej zmesi. Zrolovať do valčeka a nadbytočné mäso jednoducho odrezať. Ak je mäso krátke, priložiť ďalší kus a pokračovať v rolovaní. Rolky poukladať na pekáč a zvyšok zeleniny (ak zostala) nasypať rovnomerne medzi rolky. Poliať zvyškom omáčky.
- 5
3 - 4 PL studenej vody rozmiešať s paradajkovým pretlakom a ponatierať mäsové rolky. Všetko podliať asi 200 ml horúcej vody zmiešanej s pikantným olejom (napr. chilli olej). Neliať na mäso !!!
- 6
Piecť v rúre predhriatej na 200 °C asi 30 minút. Odporúčam podávať s dusenou ryžou, chutí to spolu výborne.
- 7
Ako si vyrobiť pikantný chilli olej? 200 ml extra panenského olivového oleja dať do hrnca spolu s nahrubo posekanými sušenými papričkami (5 ks) a spoločne ohrievať do teploty zhruba 50 °C. Stiahnuť a nechať vychladnúť, zliať do pohára. Zakryť fóliou a macerovať asi 2 dni. Potom precediť cez plátno alebo rovno plniť do fľaštičiek a zazátkovať. (Zdroj: https://www.dobrarada.sk)
Tiež kuracie mäso:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Páči sa mi recept, naplánujem realizáciu :-) nepáči sa mi premenovanie kuracieho prsa na hruď, je to proti zvyklostiam a aj zdravého rozumu, prepáč, nie Tebe patrí výtka, ale hruď je odjakživa časť spájaná s hrudnou kosťou, teda vhodná na polievku. Ja som sa s tým ešte v obchode nestretla, ale čo kraj, to iný mrav:-)) zváž, či neopraviš, aby nevznikali pochybnosti. 😉