Husacia pečeň na spôsob ,,Makó“

Tibor Márik
šéfkuchár hotela Kormorán v Čilistove, 4. novembra 2009
Husacia pečeň na spôsob ,,Makó“
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
10 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Postup

  1. 1

    Husaciu pečienku odblaníme, očistíme, žlčník a zelenú časť okolo odstránime, dobre umyjeme v studenej vode a dosucha utrieme. Osolíme, posypeme...... a odložíme do chladničky. Sadlo umyjeme, pokrájame na väčšie kocky, vložíme do primerane veľkej nádoby, podlejeme trochou vody a necháme piecť. Pridáme nakrájanú červenú cibuľu, cesnak a vypečieme.

  2. 2

    Husaciu pečienku vyberieme z chladničky, vložíme do nádoby a zalejeme precedenou vypečenou husacou masťou, pridáme bobkový list, čierne korenie, umyté a nakrájané jablko, papriku a paradajku. Nádobu vložíme rúry a upečieme. Keď sa husacia pečienka dopečie, vyberieme ju z masti, preložíme do inej nádoby a necháme vychladnúť.

  3. 3

    Masť precedíme cez husté sitko. Keď pečienka vychladne, zalejeme ju masťou a uložíme do chladničky. Podávame s chrumkavo upečenou cibuľou, môžeme pridať aj zelenú papriku a paradajky.

Diskusia k receptu

cokomilka
je mi to jasné, len to solenie pečienky je mi divné. Nebojíte sa, že stvrdne? Všetky ostatné druhy pečienky solením príliš stvrdnú a už nie sú veľmi na stôl gurmánov...
cokomilka
túto pečienku som jedla, servíruje sa nakrájaná na plátky s jablkom a cibuľovými prstencami a masťou v timbáliku. Hosť si sám dosála plátky pečienky... a korení.
nyja
Ááu, tak teda z tohto by sa priberalo jedna radosť- s radosťou a s chuťou :-)
evas13
Bóóže to je dobrota, len si tiež myslím, že soliť až nakoniec.
sjuz
ojój, už mi tečú slinky... dnes sme boli v rakúskom Metre, hľadali sme husaciu či kačaciu pečeň, ale nemali....:( V Gyóri bude určite...
damur
Máme takú pečienočku zamrazenú, asi využijem tento recept a skúsime si dať "dietnu pochúťku"
k tomu soleniu: hydinová pečeň sa môže soliť aj vopred.
zacharka
fantázia! už len tú husaciu pečienku..potrebujem. už v KK :)
citronix
hydinové pečienky, solením počas prípravy nestvrdnú. Inak je to s bravčovou, hovädzou a baraňou...tie keď sa osolia tak pripomínajú pečeň alkoholika
kacky
Kačaciu pečienku aj Husaciu dostať v Leviciach vedla trhoviska

Zaujímavé video z archívu TV Varecha