Husacia pečeň na spôsob ,,Makó“
šéfkuchár hotela Kormorán v Čilistove, 4. novembra 2009
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Husaciu pečienku odblaníme, očistíme, žlčník a zelenú časť okolo odstránime, dobre umyjeme v studenej vode a dosucha utrieme. Osolíme, posypeme...... a odložíme do chladničky. Sadlo umyjeme, pokrájame na väčšie kocky, vložíme do primerane veľkej nádoby, podlejeme trochou vody a necháme piecť. Pridáme nakrájanú červenú cibuľu, cesnak a vypečieme.
- 2
Husaciu pečienku vyberieme z chladničky, vložíme do nádoby a zalejeme precedenou vypečenou husacou masťou, pridáme bobkový list, čierne korenie, umyté a nakrájané jablko, papriku a paradajku. Nádobu vložíme rúry a upečieme. Keď sa husacia pečienka dopečie, vyberieme ju z masti, preložíme do inej nádoby a necháme vychladnúť.
- 3
Masť precedíme cez husté sitko. Keď pečienka vychladne, zalejeme ju masťou a uložíme do chladničky. Podávame s chrumkavo upečenou cibuľou, môžeme pridať aj zelenú papriku a paradajky.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
k tomu soleniu: hydinová pečeň sa môže soliť aj vopred.