Husacia pečeň na spôsob ,,Makó“

Tibor Márik
šéfkuchár hotela Kormorán v Čilistove, 4. novembra 2009 17:29
Ďalšie recepty z Časopisu Varecha »
Husacia pečeň na spôsob ,,Makó“Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
10 min
príprava
60 min
tepelná úprava

Suroviny

TIP: Internetová televízia o varení - TV Varecha

Postup prípravy

  1. 1

    Husaciu pečienku odblaníme, očistíme, žlčník a zelenú časť okolo odstránime, dobre umyjeme v studenej vode a dosucha utrieme. Osolíme, posypeme...... a odložíme do chladničky. Sadlo umyjeme, pokrájame na väčšie kocky, vložíme do primerane veľkej nádoby, podlejeme trochou vody a necháme piecť. Pridáme nakrájanú červenú cibuľu, cesnak a vypečieme.

  2. 2

    Husaciu pečienku vyberieme z chladničky, vložíme do nádoby a zalejeme precedenou vypečenou husacou masťou, pridáme bobkový list, čierne korenie, umyté a nakrájané jablko, papriku a paradajku. Nádobu vložíme rúry a upečieme. Keď sa husacia pečienka dopečie, vyberieme ju z masti, preložíme do inej nádoby a necháme vychladnúť.

  3. 3

    Masť precedíme cez husté sitko. Keď pečienka vychladne, zalejeme ju masťou a uložíme do chladničky. Podávame s chrumkavo upečenou cibuľou, môžeme pridať aj zelenú papriku a paradajky.

Recept je zaradený do tagov:




TOPlist