Pizza z lístkového cesta

dora - fotkadora, 27. októbra 2009
Pizza z lístkového cesta
Foto: dora

Veeeľmi chutné!

4
porcie
15 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

2 ks
4 ks
5 ks
10 ks
3 ks
1 ks
3 ks




Postup

  1. 1

    Vyvaľkané cesto rozrežeme na pláty – z jedného balenia nám vyjdu asi 4 pláty. Je však lepšie použiť lístkové cesto v celku / v kocke a nechať si ho trochu hrubšie, pretože z už kúpeného vyvaľkaného cesta sú potom pláty príliš tenké a konečný výsledok je krehký a ako hlavné jedlo veľmi nezasýti. Na druhej strane, pokiaľ tento recept chceme použiť ako predjedlo alebo len tak na zahryznutie k vínku, určite je vhodnejšia táto light verzia.

  2. 2

    Pláty pokryjeme surovinami podľa chuti. Ja som použila nasledovné verzie: Paradajky s mozzarellou, pod každý plátok som dala kúsok cesnaku. Paradajky s ančovičkami, cibuľou a plátkami cesnaku; pre tých, ktorí majú radi slanšie obdoby je ideálne pridať ešte cappari. Cibuľka by mala byť nakrájaná na tenko, aby sa stihla prepiecť.

  3. 3

    Všetko trošku pokvapkáme olejom, osolíme, posypeme bylinkami a šup do rúry. Pečieme na omastenom plechu alebo na papieri na pečenie (ja som použila ten istý, v ktorom bolo zabalené cesto) pri 180 °C cca 20 – 30 min., kým cesto nenaberie zlatú farbu. Pre väčšiu autentickosť sa dá použiť kúpené pizza cesto, ktoré som osobne ešte neskúšala, no určite stojí za to, to raz risknúť, aj keď osobne som za domácu prípravu.

Diskusia k receptu

taubi49
Ja som pred rozvaľkaním cesta posypal povrch korením na pizzu a rozvalkané cesto som ešte pred pokrytím surovinami popichal na viacerých miestach vidličkou.
Veľmi chutná pizza.
dora
dobry napad! :-) ja posypam zasa nakoniec, ale bylinkami.
s tym popichanim neviem...asi by som sa bala, ze mi paradajky pretecu...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia