Maškrta s lososom
Vajcia uvaríme natvrdo, necháme ich vychladnúť, olúpeme, rozpolíme a vyberieme žĺtky.
Pestrá roláda
Vajcia vyšľaháme, okoreníme a osolíme. Pridáme múku a mlieko a vypracujeme redšie cesto.
Anízové vajcia
Vajcia vložíme do vody a varíme 5 minút. Potom ich vyberieme, ochladíme studenou vodou, ...
Plnené vajíčka so syrom
Vajcia prekrojíme naprieč a vyberieme žĺtky. Bielky zospodu narežeme, aby dobre stáli na podnose...
Veľkonočná plnka
Uvarené údené mäso pokrájame na kocky, pridáme pokrájaný sendvič namočený do mlieka a vyžmýkaný, rozšľahané...
Kuracia roláda so šampiňónmi
Kuracie prsia rozkrojíme na plát s hrúbkou asi 1 cm, naklepeme ho a posypeme soľou a...
Syrová roláda s brusnicami
Tvrdý syr pokrájame na tenké plátky. Rozložíme ich na fóliu tak, aby sa jednotlivé kúsky...
Plnená celozrnná bageta
Bagetu (pečivo) na koncoch zrežeme, vytlačíme striedku (pomôžeme si varechou).
Pečené papriky s paradajkovou omáčkou
Na rozpálenom oleji opečieme papriky, ktoré sme predtým zvnútra očistili a vysypali vegetou. Papriky po...
Zapečená mrkvová fašírka
Mrkvu očistíme a nastrúhame. Mrkvu uvaríme domäkka, necháme ju odkvapkať a vychladnúť. Do väčšej...
Whisky flambovaná foie gras s toastom
Názov "whisky" pochádza zo starého galského slova uisge, čo je skrátená verzia uisge betha a znamená živá...
Sendvičové rezy
Zo sendviča vydlabeme striedku a odložíme ju. Vajíčka uvarené natvrdo pokrájame nadrobno. Salámu pokrájame na...
Šunkovo–syrové rolky
Uhorku umyjeme, osušíme a po dĺžke rozkrojíme. Odstránime semienka. Potom ešte raz uhorku rozkrájame...
Šunka plnená ananásom
Tvarohovú penu si pripravíme tak, že osolený tvaroh rozmixujeme s trochou smotany.
Šunkové závitky s vajcom
Huby uvaríme, opečieme a na mäsovom mlynčeku pomelieme spolu s uvareným vajcom a cesnakom.
Syrový srnčí chrbát
Bryndzu dobre rozšľaháme s tvarohom, prelisovaným plesňovým syrom, maslom a nátierkovým maslom.
Plnený sendvič
Maslo vymiešame so syrom a pridáme nadrobno pokrájané uhorky, kapiu, vajcia a salámu.
Mexické tortilly
Obidva druhy múky zmiešame, pridáme soľ a postupne počas miešania pridávame po troške vlažnú vodu...
Kôprový koláč s hlivou
Hlivu nakrájame a uvaríme v slanej vode spolu s rascou. Lístkové cesto rozvaľkáme a uložíme na...
Kôprový koláč
Z mlieka, cukru a droždia urobíme kvások a necháme ho nakysnúť. Preosejeme múku, pridáme...
Syrové gule s petržlenovou vňaťou
Maslo rozohrejeme spolu s roztlačeným syrom na slabom ohni. Pridáme papriku, nakoniec pažítku. Maslo...
Zapečené bylinkové vajíčka
Vajíčka uvarené natvrdo ošúpeme a po dĺžke prekrojíme na polovicu. Lyžičkou opatrne vyberieme žĺtky, aby...
Bylinkový chlieb
Najprv zamiesime cesto z múky, droždia, cukru a vlažného mlieka. Zväzok kôpru, petržlenovej...
Šalát z cukín na grécky spôsob
Cukiny a cibuľky očistíme, umyjeme a pokrájame. Opečieme dozlata a primiešame olivový olej, víno,...
Zeleninová zmes s rozmarínom
Na masle udusíme očistenú, nadrobno nakrájanú zeleninu okrem rajčín.
Dusené zelerové stonky s bylinkami
Zelerové stonky olúpeme a nakrájame na 15 cm kúsky. Vo vriacej osolenej vode ich blanšírujeme 2...
Ceviche de pescado (Marinovaná ryba s tortilla čipsami)
Rybu nevaríme, ale vložíme ju do ovocnej šťavy a dáme do chladničky asi na jednu hodinu....
Totopos (tortillové čipsy s 3 omáčkami)
Guacamole: Olúpané avokádo bez kôstky roztlačíme metličkou a zmiešame s ostatnými ingredienciami. Kôstku z avokáda pridáme...
Mousse z bryndze so studenou polievkou z kefíru, uhoriek a žeruchy
Bryndza je dnes čoraz vzácnejšia. Obsahuje sto- až tisíckrát viac užitočných organizmov ako živé jogurty....
Bruscetta s paradajkami
Paradajky rozrežeme na polovičky a vyberieme dužinu, mäsitú časť nakrájame na jemné kocky (v gastronómii sa...
Bravčová panenka s tuniakovou omáčkou
Sous-vide je metóda varenia, pri ktorej sa jedlo pripravuje v potravinárskom vrecúšku z PVC, ...
Syrové guľôčky s bedľou
Huby uvaríme v octe alebo sladkokyslom náleve, scedíme a nadrobno posekáme. Papriky, petržlenovú vňať...