Bezlepkové trojhranky s medvedím cesnakom
Pripravíme kvások zo 150 ml mlieka, droždia a cukru, ktorý necháme 10 minút vzísť.
Chrumkavé banány s medom za 5 minút
Výborná a jednoduchá rýchlovka keď dostanete chuť na sladké. Teplé chrumkavé banány zaliate medom, poprípade...
Breptov Camping šalát
Výborný šalát, ktorý striedam s parížskym, v sobotu ráno pripravím a v nedeľu raňajkujeme....
Bolani - afganské plnené placky
Bolani je afganský plnený chlieb. Plnky sa, samozrejme, môžu obmieňať: zemiaky, tekvica, mleté mäso... K tomu kopec čili papričiek a je to :-))...
Mliečne briošky s anízom (Bollos de leche con anís)
Sladké s vôňou anízu. Na spríjemnenie raňajok alebo olovrantu. Najlepšie je, keď sa po...
Hrušovský lepník bezlepkový - pokus
Už dávnejšie som po lepníku pokukávala, lebo má certifikát Regionálny produkt HONT z r. 2014....
Jablkovo-pudingové koláče
Výborné kysnuté koláče s bohatou plnkou. Takejto dobrote odolá málokto :-)
Pudingové taštičky a hrebene
Výborná sladká pochúťka na raňajky, desiatu, olovrant, na cesty alebo do školy.
Gözleme s cuketovo-syrovou plnkou
Výborné a jednoduché jedlo, plnené tentoraz s cuketovou plnkou :-) Odporúčam vyskúšať, určite neoľutujete....
Jablková maškrta podľa Lucie Okoličányovej
Pre zdravý život je potrebné sa zdravo aj stravovať. V tomto videu vám prezidentka Slovenskej asociácie...
Uzavretá pizza
Skvelé slané múčne jedlo trocha v inej podobe. Kombinácia syra, cesnaku, masla a bazalky je jednoducho úžasná!...
Kuracie tortilly Musakhan
Originál tohto receptu pochádza z Palestíny, kde sa pripravuje celé kura. Ja vám ponúkam zjednodušenú verziu zo Sýrie, kde sa používajú trhané kuracie prsia....
Bezlepkové gápeľské koláče
Pripravíme kvások zo 100 ml vlažného mlieka alebo vody, cukru a droždia, ktorý necháme približne...
3 rýchle nátierky z jedného základu
Dochádzajú vám nápady na raňajky, alebo máte dilemu, čím ponúknuť návštevu? Vyskúšajte tieto fantastické nátierky, ktoré pripravíte z jedného základu....
Tofu kebab so smotanovým dipom
Kebab je vynikajúci mäsitý pokrm z blízkeho východu. Čo však v prípade, že ste vegetarián?...
Špenátová roláda
Privítajte jar farebnou špenátovou roládou, ktorá spestrí váš veľkonočný stôl.
Koláče z kysnutého cesta
Nuda, nerozhodnosť a maškrtný jazyk sú vinovaté za tento recept poskladaný zo štyroch...
Ázijské variácie s ryžovým papierom
Máme radi ázijskú kuchyňu. Preto rada skúšam jedlá z nej aj doma, zvlášť v tejto...
Bezlepkové šišky
Bezlepkové šišky chutia božsky. Nepotrebujete fašiangové obdobie, aby ste si ich mohli s radosťou vychutnať, tieto si budete pripravovať po celý rok....
Ementálsky šalát
Ementálsky šalát podľa ČSN 60904 z roku 1962. Jeden tu už je, ale tento recept...
Racúchy
Je to recept môjho obľúbeného poľského kuchára. Sú to v podstate lievance ale minimálne v poľských...
Tvarohovo-cibuľové poača (Poğaça)
Tvaroh a cibuľa je pre mňa jedna z najchutnejších kombinácií, ktoré sa používajú ako plnka do böreku, poača, alebo aj do çökelikli :-)...
Bezlepkové maslové croissanty
Pripravíme si kvások - zmiešame 100 ml vlažného mlieka/vody s cukrom a droždím a necháme približne 10...
Lososová nátierka
Z ingrediencií potrebných na klasický lososový bagel z New Yorku som urobil nátierku.
Hrnčekové pečené buchty s lekvárom
Dnešné pečené buchty, pochúťka pre veľkých aj malých. Naozaj jednoduchá príprava, vhodné pre deti...
Moravské koláče
Do časti teplého mlieka nadrobíme droždie, pridáme lyžičku hladkej múky, cukru a riadne premiešame...
Jemné tvarohové sočni (sočniky)
Mäkké linecké cesto a jemná tvarohová plnka. Tento koláčik pochádza z tradičnej ruskej kuchyne, veľmi bol obľúbený v časoch ZSSR, našli by ste ho všade, v cukrárňach, bufetoch aj školskej jedálni....