Špenátovo-lososová roláda bez lepku
Foto: novalim
Pri posedeniach s rodinou či priateľmi sa vždy zíde nejaké občerstvenie. Čo tak vyskúšať niečo nové a pripraviť pre hostí
špenátovo-lososovú roládu bez Zobraziť celý popisPri posedeniach s rodinou či priateľmi sa vždy zíde nejaké občerstvenie. Čo tak vyskúšať niečo nové a pripraviť pre hostí
špenátovo-lososovú roládu bez lepku podľa nášho nového receptu. Jemné nadýchané špenátové cesto, krémový syr s údeným
lososom a svieža citrónová príchuť doladená čerstvým kôprom všetkých isto ohúri. Tak neváhajte a pustite sa do varenia.
Zdroj: www.novalim.sk
porcií
príprava
na 200 °C
Suroviny
450 g mrazený drvený |
|
200 g |
|
1 PL (+ na pomúčenie papiera) |
|
4 ks |
|
200 g |
|
|
|
1 PL |
|
čerstvý nasekaný |
|
|
|
|
|
trochu (nastrúhaný) |
|
Postup
-
1
Nerozmrazený špenát vložíme do vhodného hrnca, podlejeme troškou vody (aby zo začiatku nepriháral) a necháme ho roztopiť na pyré, až kým sa z neho neodparí všetka voda. Potom vmiešame maslo, nastrúhame trocha muškátového orecha, osolíme a okoreníme. Odstavíme zo sporáka a zapracujeme do zmesi všetky žĺtky, ktoré sme si oddelili od bielkov. Necháme vychladnúť na izbovú teplotu, a potom jemne gumenou varechou vmiešame postupne sneh vyšľahaný z bielkov. Nakoniec pridáme preosiatu múku a veľmi opatrne, ale dôkladne zapracujeme do cesta.
- 2
Cesto rovnomerne vylejeme na veľký plech vystlaný papierom na pečenie, ktorý sme posypali aj trochou múky. Uhladíme do pekného obdĺžnikového tvaru na hrúbku asi 1 cm. Dáme do rúry, ktorú sme si vyhriali na 200 °C. Pečieme približne 15 minút.
- 3
Cesto po upečení necháme úplne vychladnúť (tým, že je tenké, netrvá to dlho) a potom ho celé prekryjeme alobalom. Jemne pretočíme tak, aby alobal ostal na spodu pod cestom a papier na pečenie zvrchu opatrne oddelíme od cesta. Teraz vidíme pomúčenú stranu cesta. Tá krajšia zelená teda bude v konečnom dôsledku zvrchu rolády. Nanesieme syr, na ktorý poukladáme kúsky údeného lososa. Poriadne pokvapkáme citrónovou šťavou po celom povrchu a posypeme nasekaným čerstvým kôprom. Zrolujeme, pevne zabalíme alobalom v dvoch vrstvách, na krajoch alobal zatočíme akoby sme balili cukrík a uložíme do chladničky aspoň na dve hodiny, ideálne však cez noc. Po odležaní v chlade môžeme nakrájanú roládu ihneď servírovať.
Tiež Špenátová roláda:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu