Špenátová roláda
Špenátová roláda

Špenátovo-lososová roláda bez lepku

novalim - fotkanovalim, 22. apríla 2022. Komerčný recept.
Špenátovo-lososová roláda bez lepku
Foto: novalim

Pri posedeniach s rodinou či priateľmi sa vždy zíde nejaké občerstvenie. Čo tak vyskúšať niečo nové a pripraviť pre hostí špenátovo-lososovú roládu bez Zobraziť celý popisPri posedeniach s rodinou či priateľmi sa vždy zíde nejaké občerstvenie. Čo tak vyskúšať niečo nové a pripraviť pre hostí špenátovo-lososovú roládu bez lepku podľa nášho nového receptu. Jemné nadýchané špenátové cesto, krémový syr s údeným lososom a svieža citrónová príchuť doladená čerstvým kôprom všetkých isto ohúri. Tak neváhajte a pustite sa do varenia.
Zdroj: www.novalim.sk

15
porcií
45 (+ chladenie) minút
príprava
15 minút
na 200 °C

Suroviny

450 g mrazený drvený
200 g
1 PL (+ na pomúčenie papiera)
4 ks
200 g
1 PL
 čerstvý nasekaný
trochu (nastrúhaný)




Postup

  1. 1

    Nerozmrazený špenát vložíme do vhodného hrnca, podlejeme troškou vody (aby zo začiatku nepriháral) a necháme ho roztopiť na pyré, až kým sa z neho neodparí všetka voda. Potom vmiešame maslo, nastrúhame trocha muškátového orecha, osolíme a okoreníme. Odstavíme zo sporáka a zapracujeme do zmesi všetky žĺtky, ktoré sme si oddelili od bielkov. Necháme vychladnúť na izbovú teplotu, a potom jemne gumenou varechou vmiešame postupne sneh vyšľahaný z bielkov. Nakoniec pridáme preosiatu múku a veľmi opatrne, ale dôkladne zapracujeme do cesta.

  2. 2

    Cesto rovnomerne vylejeme na veľký plech vystlaný papierom na pečenie, ktorý sme posypali aj trochou múky. Uhladíme do pekného obdĺžnikového tvaru na hrúbku asi 1 cm. Dáme do rúry, ktorú sme si vyhriali na 200 °C. Pečieme približne 15 minút.

  3. 3

    Cesto po upečení necháme úplne vychladnúť (tým, že je tenké, netrvá to dlho) a potom ho celé prekryjeme alobalom. Jemne pretočíme tak, aby alobal ostal na spodu pod cestom a papier na pečenie zvrchu opatrne oddelíme od cesta. Teraz vidíme pomúčenú stranu cesta. Tá krajšia zelená teda bude v konečnom dôsledku zvrchu rolády. Nanesieme syr, na ktorý poukladáme kúsky údeného lososa. Poriadne pokvapkáme citrónovou šťavou po celom povrchu a posypeme nasekaným čerstvým kôprom. Zrolujeme, pevne zabalíme alobalom v dvoch vrstvách, na krajoch alobal zatočíme akoby sme balili cukrík a uložíme do chladničky aspoň na dve hodiny, ideálne však cez noc. Po odležaní v chlade môžeme nakrájanú roládu ihneď servírovať.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia