Tvarohový quiche s hráškom a cuketou
Petra Hübler
z cukrárskej výrobne Hübler v Trnave, 25. mája 2022
z cukrárskej výrobne Hübler v Trnave, 25. mája 2022
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
8
porcií
porcií
35 minút
na 175 °C
na 175 °C
Suroviny
Cesto: | |
150 g studené |
|
1 ks |
|
250 g |
|
1/2 ČL |
|
Plnka: | |
2 ks |
|
100 g |
|
50 ml |
|
250 g mrazený |
|
1 ks menšia |
|
2 vetvičky |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
Postup
-
1
Cesto: Tuhé studené maslo nakrájame na malé kocky, zmiešame s vajíčkom, postupne pridávame múku a soľ. Vypracujeme hladké cesto. Cesto odložíme na chvíľu do chladničky stuhnúť.
- 2
Potom cesto vyvaľkáme natenko a vyložíme ním pripravenú okrúhlu formu na pečenie (priemer 26 cm). Okraje zrežeme. Cesto popicháme vidličkou a dáme piecť na 15 minút do rúry predhriatej na 175 °C.
- 3
Tvaroh zmiešame so smotanou a s vajíčkami, pridáme nasekané lístky mäty, hrášok, osolíme, okoreníme. Zmes nalejeme na predpečené cesto (môže by ešte teplé, nemusí byť vychladnuté). Navrch rozložíme na kolieska nakrájanú cuketu, trošku ju zatlačíme do plnky. Pečieme asi 20 minút pri 175 °C. Podávame teplé alebo ako studenú pochúťku.
Tiež slaný koláč:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu