Hermelínový šalát s vajcom fotorecept
Foto: kimlo
Výborný šalát na raňajky alebo ako pohostenie pre návštevu.
Zdroj: internet
Suroviny
2 ks (alebo Encián) |
|
2 ks (uvarené natvrdo) |
|
1 ks (aj s vňaťou) |
|
3 ks |
|
1 plátok (čerstvý) |
|
120 g |
|
2 KL |
|
1 štipka |
|
podľa chuti |
|
Postup
-
1
Hermelín a uhorky nakrájame na malé kocky, cibuľku s vňaťou a zeler na drobno.
-
2
Na kocky syra pridáme majonézu, horčicu, soľ, a mleté korenie.
-
3
Opatrne premiešame.
-
4
Pridáme na kocky pokrájané natvrdo uvarené vajcia, uhorku, zeler a cibuľku.
-
5
Všetko zľahka premiešame a dáme odstáť do chladničky, najlepšie do druhého dňa.
-
6
Šalát je výborný na druhý deň keď sa prepoja všetky chute. Podávame s pečivom.
Ďakujem za komentár, myslím že keby sa nahradila majonéza kyslou smotanou, Tvoje minibikiny by tým neutrpeli… 😉
Budem rád ak vyskúšaš, a ešte radšej keď prezradíš recept na tie domáce rožky. Mám rád odskúšané a osvedčené recepty. 🙂
Neboj kamarát, ten zeler nieje vôbec tvrdý, len ho treba nakrájať na minikostičky, asi tak 5x5mm. Dáva šalátu výbornú chuť, sám som bol prekvapený. Takze surový.
Ďakujem. 😉 Len som chcel vyskúšať ďalší recept a vydaril sa.
Vďaka za koment, tiež som bol milo prekvapený ako to ten zeler ochutil.
Som rad že si vyskúšal a chutilo. Ja som dal to chilli navrch len ako ozdobu, v skutočnosti si pridávam priamo do jedla 😋
Som rád že chutilo, pekne si sa vynašla s tou náhradou majonézy. 👍
Ďakujem za recept, nedalo mi nevyskúšať, “ale” nemala som mladý zeler a veru som oľutovala že som ho skôr neochutnala, tvrdy a k tomu ešte horký.
Piekla som tiež stehienka že bude šalátik, ale s tým horským a tvrdým zelerom som ho neservirovala. Ne budúce vyskúšam s jablkom a další x s uhorkou(nie kyslou) dala kyslú smotanu a horčicu s medom, samozrejme aj majonézu, pridám foto. Ďakujem za recept, konečne ma “nakopol”
hrebeň !
Ďakujem za komentár aj foto, pekne si sa vynašla s doplnením iných surovín, verím že chutilo. Čo sa týka zeleru, používam ho pri varení bežne ale ešte ma nenapadlo ho surový pred použitím ochutnať, ten môj bol zatiaľ normálny, treba si asi dať pozor aký zeler to je a odkiaľ. :-)
Ďakujem za odozvu, fakt vyborna chuť, ale zeler vyzeral zdraví, bielučký, ale horký ako blen. Dokonca som dve väčšie kocky pridala ku stehnám a zemiakom na plech, aj tam dokonca bola šťava horká. Na budúce radšej si dám zeler čo kupim na trhu, budem vidieť či zo bude zmena. Zato pridám aj kocky z jablka. Osvieženie na jazyku :-)
Foto; zeler horký pritom krásny biely . Pekný deň .
Recept na moje rožky nájdeš aj tu na Vareche a robievam aj podľa tohto receptu bonvivani.sk/recepty/pivne-rozky...
ale musím podotknúť, že v oboch receptoch treba priliať viac piva ako je v recepte, aby bolo cesto vláčnejšie. Šalát som spravila v sobotu a bol fantastický!!!
Ďakujem za recept na rožky, vyzerjú parádne! Som rád že šalát chutil. :-)
Vďaka za pekné foto! S jalapeňos je to dobrý nápad, ja si na to sypem mleté habanero.