Zemiakové placky plnené kyslou kapustou
Toto jedlo som jedávala v jedálni, keď som ešte pracovala. Zemiakové placky mame doma radi, ...
Pangasius na šampiňónoch
Tento recept mám z jedného časopisu. Trochu som si ho upravila, lebo mi tam mal...
Semolini á la brokolica a kuracie mäsko
Cestoviny zbožňujem, a znovu som vymýšľala niečo nové. A opäť sa podarilo. Veď posúďte...
Rybie filety s kôprovou omáčkou
Pred niekoľkými rokmi sa mi dostala do rúk jedna "severská" kuchárska kniha ktorú som so záujmom...
Kuracie paličky v kukuričných lupienkoch
Včera jsem vyzkoušela poprvé jídlo, které dělá zeť v ostravské restauraci Harenda. Lidé si to...
Zapekaný karfiol s nivou
Očistený a umytý karfiol rozkrojíme na štvrťky a uvaríme v osolenej vode do polomäkka. Do časti...
Zdravé cestoviny
Jedného dňa som si povedala, že začnem jesť zdravo. Pokiaľ mi bude chutiť, ...
Medailóniky z daniela s gaštanovým nákypom na Portito omáčke
Danielí chrbát odblaníme, nakrájame na medailóniky, osolíme, okoreníme, podlejeme olejom a necháme uležať...
Pikantná fazuľa
Včera na večeru sa rozvýjala moja polovička. Vymyslel si takúto chutnú večeru. No nezaprie sa,...
Netradičné zemiakové placky (fotorecpet)
Pre mňa a našu rodinu sú tieto placky netradičné, pretože doteraz sme ich vždy robili s...
Srnčí chrbát s pečenou zeleninou so zelerovým pyré
Srnčí chrbát odblaníme, osolíme, okoreníme, pridáme olej a necháme vcelku odstáť aspoň 24 hodín....
Pečená sliepka - predtým uvarená v polievke
Ak varím zlatú slepačiu polievku, sliepku v nej uvarenú, ešte upečiem. Je to neslýchaná...
Maďarské tvarohové halušky
Spomienky ma zase zaviedli k mojej starej mame. Ak som po nich zatúžila, najprv ma...
Treska na provensálsky spôsob
Tento postup som vydedukoval z jedného výborného polotovaru, už ani neviem, kde sa dá kúpiť....
Farebný hrniec
Niektoré jedlá majú pre mňa zvláštne čaro. Samozrejme, každé jedlo má svoju fantastickú chuť a...
Rybie filé na slanine a cibuli
Přemýšlela jsem, jak jinak udělat filé, než klasicky obalit v trojobalu a tak jsem...
Pikantný pečený bôčik, marinovaný v harrise
Pred rokom som prvýkrát vyrobila doma pálivú harrisu a v našich podmienkach som použila bôčik, ktorý...
Jelenie ragú na červenom víne
Tento recept ma naučila pripravovať moja prababka, je veľmi starý a veľmi rada ho varím a zároveň...
Fliačky s tvarohom a jahodami
Fliačky varíme vo vriacej osolenej vode 7 až 8 minút. Po uvarení ich scedíme pomocou sita...
Wasabi zemiaková kaša s údenou krkovičkou a kyslými uhorkami
Ku príprave zabíjačkového taniera som kúpila krásny kus krkovičky údenej klasickým spôsobom. Nič predvarené, vákuové...
Vyprážané šampiňóny s prekvapením
Dnes som robila na obed vyprážané šampiňóny s prekvapením. :)
Najlepšie zapekané cestoviny
Zapekané cestoviny si pamätám ešte zo základnej školy ako jedlo, ktoré pravidelne ostávalo na mojom tanieri...
Zapečený kapor na švajčiarsky spôsob
Rybku si môžete zvoliť akúkoľvek podľa chuti a možností.
Tajomstvo domáceho pána
Tento recept je u nás veľmi obľúbený aj vďaka jeho možnej modifikácii.
Marinované tofu
Tento recept neberte ako návod, ktorého sa treba presne držať, ale ako inšpiráciu pri vymýšľaní...
Mexické čili
tento recept je velmi oblubenym jedlom mojho partnera a ja ho rada pripravujem lebo je rychlo hotovy:)...
Koložvárska kapusta so sójovou drťou
Máme veľmi radi sóju a kde sa dá, zamieňam ju za mäso. Tak som vyskúšala,...
Maďarská fazulica
Táto polievka je u nás veľmi obľúbená pre svoju sladko-kyslú a pikantnú chuť. Považujeme ju...