Inšpirovala som sa: http://varecha.pravda.sk/recepty/diviacie-maso-na-vine-s- medom/1715-recept.html
Suroviny
700 g |
|
1 PL |
|
|
|
Omáčka: | |
|
|
3 PL |
|
100 ml |
|
1 PL |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
3 PL |
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Mäso očistíme a umyjeme /ja som mala menšie kusy, ale môže byť aj 1 veľký kus/. Vložíme do zapekacej misy, posolíme a zasypeme rascou. Necháme odstáť v chladničke aspoň 2 hod. Potom mäso upečieme takmer do mäkka.
-
2
Do menšieho hrnca dáme olej a orestujeme na nakrájaný zeler. Pridáme džús, ocot, med a bylinky. Na miernom ohni varíme 15-20 min. Omáčku scedíme a vylejeme na mäso.
-
3
Upečieme do mäkka.
-
4
Servírujeme napríklad s hráškovou ryžou, mäso posypeme slnečnicovými semiačkami a polejeme výpekom. Mäsko je úplne lahodné :)
Diskusia k receptu
Jeden komentár