Foto: ancicka
Veľmi rýchle a chutné jedlo.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
Cesto: | |
100 g čerstvé; alebo mrazene |
|
1-2 podľa potreby celé |
|
od oka |
|
1 - strúčik |
|
podľa chutí |
|
podľa potreby |
|
Syrová omáčka: | |
od oka |
|
1 ks niva alebo bambino |
|
100 g |
|
od oka |
|
podľa chutí varená |
|
|
|
podľa chutí |
|
Postup
-
1
Špenátové listy som umyla a nechala vyschnúť.
-
2
Z väčších som odstranila hrubu časť stonky,
-
3
a pripravila potrebné suroviny.
-
4
Rozmixovala som špenát,
-
5
V miske som zapracovala cesto a osolila.
-
6
Cesto pekné zelenučke.
-
7
Do osolenej vody som zavariva cesto,
-
8
nechala 2-3 minútky povariť,
-
9
a scedené som troška pokvapala olejom,aby sa nezlepili,kým urobím omáčku.
-
10
Kým sa halušky varia pripravím si na omáčku.
-
11
Od oka maslo som roztopila,do toho som dala syry a zamiešala,kým sa syr nerozpustí.
-
12
Od oka som doliala mlieko,
-
13
pridala mrkvu,na spestrenie a nechala prejsť varom.
-
14
Ked omáčka zavrie ,tak pridáme k haluškám a premiešame.Osolíme podľa chutí.Ked na tanier naložím halušky,na vrch položím kopček kyslej smotany,kto má rád.
Diskusia k receptu